Trafik cezası, yurt dışı çıkış harcı, MTV'ye zam! Trafik cezası, yurt dışı çıkış harcı, MTV'ye zam!

Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz Zonguldak'ta bazı restoranların tedarik ettiği etlerde at, eşek ve domuz eti kullanıldığını ve denetimlerin artması durumunda bunların ortaya çıkacağını yazdı.
Öksüz'ün 'Zonguldak’ta at, eşek ve domuz eti!' yazısı şu şekilde:

Gıdalarla ilgili sürekli gündeme gelen konular var.
Gıda güvenliği konusunda yaşanan sorunlar, ihmaller, bilerek veya bilmeyerek yapılan yanlışlar çok.
Çok daha sıkı ve doğru denetimler yapılsa çok daha vaka çıkar ortaya.
Öncelikle gıda üzerine çalışan tüm işletmelerin bu konuda hassasiyet göstermesi şart.
Bakanlık taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi.
Bazen farkında olmadan sizin dışınızdaki etkenler nedeniyle de başınız ağrıyabilir.
Ancak en çok üzerinde durulan konu Zonguldak’ta at ve eşek eti gibi etlerin varlığı.
Yani lokanta veya toplu yemek yapım merkezlerinde bu duruma rastlanıyor olması vahim.
Daha önce de buna benzer olaylar yaşandı.
Zonguldak küçük yer.
Bu işler kolay kolay olmaz ancak oluyor.
Mesela Sakarya – Düzce gibi yerlerden Zonguldak’a et sokuluyor.
Bu etlerin bazıları firmalara doğrudan veriliyor.
Daha önce yaşanan olayda kebapta at etine rastlanmıştı.
Kebapçı; “Olamaz. Tanıdık kasaptan alıyoruz” diyerek kasabı sorumlu tuttu.
Kasap da eti Düzce’den gelen firmadan aldığını açıkladı.
Sonuçta bu işlerin faturası son üreticiye çıkıyor.
Domuz eti meselesine gelince zaten sektör.
Zonguldak’ta Çinli kardeşlerimiz tüketiyor.
Arada başka yerlere karışıyor mu onun da garantisi yok!
Son bir not daha.
O da otobüs bagajlarında veya farklı yollarla şehre gelen üzerinde SKT olmayan, her türlü faturasız ve irsaliyesiz ürünler.
Tarım Müdürlüğü’müz nasıl denetim yapıyorsa bunları göremiyorlar sanırım?

Editör: U. G.