Memur olmak isteyenler dikkat! 57 bin 52 personel alınacak! Memur olmak isteyenler dikkat! 57 bin 52 personel alınacak!
Yerleşik kütüphanelere ulaşmakta güçlük çeken vatandaşların kütüphanelerden yararlanmalarını sağlamak için gezici kütüphane çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Ersoy, "Bugün de 10 yeni gezici kütüphanemizi Ankara, Antalya, Balıkesir, Zonguldak, Tokat, Tunceli, Samsun, Çankırı, Kars ve Bayburt'a uğurlayacağız. Önemli olan küçük çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın kitapla tanışmasını sağlamak. Özellikle küçük yaşta okuma sevgisini aşılamak ve hızlı bir şekilde onları kütüphane üyesi yaparak bundan sonraki hayatlarında bilgiye rahat ulaşımını sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Ödünç verme, internet erişimi ve film gösterim imkanı sunuluyor
Modern kütüphane amaçlarına göre tasarlanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet verilen gezici kütüphanede ödünç verme, internet erişimi, film gösterimi, süreli yayınlardan ve eğitici oyuncaklardan yararlanma gibi imkanlar sunuluyor.
Ortalama 2 binin üzerinde ve her kesime uygun güncel kitap koleksiyonu bulunan gezici kütüphanelerde, söz konusu eserler belirli aralıklarla değişiyor.
Görevli bir kütüphaneci personelin de bulunduğu gezici kütüphane araçları modeline göre değişiklik göstermekle birlikte dizüstü ve masaüstü bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı, LCD TV, DVD oynatıcı, okurlar için tasarlanmış oturma grubu ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç imkanları bulunuyor.Bakan Ersoy, 10 yeni gezici kütüphaneyi görev yapacakları illere uğurladı

Editör: Bekir Ekici