Zonguldak’ta 5 okuldan bir araya gelen 16 lise öğrencisinin yaptığı “THE GACA” Zonguldak’ta bürokratların ve siyasetçilerin dikkatini çekmedi ama ulusal basın ve Mustafa Varank ile Selçuk Bayraktar’ın büyük ilgisini çekti.

Zonguldak Nostalji Editörü Yüksel Yıldırım’da Zonguldak’ta salih usta ve Zeynel Usta’nın yaptıkları ilk lokomotif ve otomobilden sonra elektrikli araba prototipini yapan öğrencileri tebrik etti.

Yıldırım yaptığı paylaşımda “BRAVO! SALİH USTA VE ZEYNEL USTA'NIN TORUNLARI...” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“1940 yılında Kozlu'da demirci Salih Ustanın yaptığı ilk yerli lokomotif...

1965 yılında İnağzı'nda oto tamircisi Zeynel Ustanın yaptığı ilk yerli otomobilden sonra şimdi Zonguldak'ta torunlarının yaptığı "The Gaca" ismini verdikleri elektrikli prototip araç...

Zonguldak’ta 5 okuldan bir araya gelen 16 lise öğrencisi, 6 günde yaptıkları 15 bin TL maliyetli 'The Gaca' adını verdikleri elektrikli araçla TEKNOFEST'te jüri özel ödülü aldı.

Zonguldak ekibinin yaptığı araç Mustafa Varank ile Selçuk Bayraktar tarafından da büyük ilgi gördü ulusal kanallarda ve sitelerde manşet oldu.

Zonguldak Fen Lisesi, Zonguldak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Çelikel Lisesi, İMKB Anadolu Lisesi ile Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 16 öğrenci, takım öğretmenleri Tolunay ve Neriman Demirci çiftiyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e hazırlandı. TÜBİTAK sponsorluğunda 6 günde 15 bin TL'ye elektrikli araç yapan 16 öğrenci, araca Zonguldak'ın en eski yerleşim yeri olan Gaca bölgesinin adını verdi. 'The Gaca' adı verilen elektrikli araçla TEKNOFEST'e katılan öğrenciler, efficiency elektrikli araç yarışlarına katıldı ve jüri özel ödülünü almaya hak kazandı.”

Editör: TE Bilişim