Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ZONHAV şirketinin kiralık olarak işlettiği Zonguldak Havalimanı yurtdışı uçuşlarının ardından İstanbul ve Ankara uçuşlarının başlaması ile peş peşe rekorlar kırmıştı.

2023 yılı istatistiklerine göre Zonguldak Havalimanı’ndan Ocak-Ağustos ayları içerisinde 742 uçuş yapılırken, 86 bin 554 kişi yolculuk yaptı.

ZONGULDAK, BARTIN, KARABÜK İLLERİ TRABZON SEFERİ BEKLİYOR
Nüfusa bakıldığında en çok Trabzonluların yaşadığı bölgede vatandaşlar havalimanından Trabzon’a direkt uçuş beklediklerini ifade ediyor. Uzun süren otobüs yolculukları yerine havayolu ile Ankara veya İstanbul’dan aktarma yaptıklarını belirten vatandaşlar “Sadece Trabzon için değil çevre illere de ulaşım kolaylaşır.” diyerek havalimanına sık sık talepte bulunuyor.

Barolar eylemde! Avukatlar Ankara'da yürüyor! Barolar eylemde! Avukatlar Ankara'da yürüyor!

DEĞERLENDİRMEYE ALINDI
Zonguldak’tan direkt Trabzon bölgesine sefer konulması değerlendirmeye alınırken tercih sıklığı ve ekonomik boyutları karşılaştırılacak. Önümüzdeki süreçte seferlerin başlamasının mümkün olmadığı öğrenilirken 2024 sonrasında yılın belirli dönemlerinde İstanbul-Zonguldak-Trabzon ve Trabzon-Zonguldak-İstanbul şeklinde ara sefer eklenmesi bekleniyor.

Editör: U. G.