Zonguldak sahili temizle temizle bitmiyor! Zonguldak sahili temizle temizle bitmiyor!

Zonguldak Karaman Beldesi 2019 seçimleri sonrası değişimin ve yeni başlangıçların en fazla dikkat çektiği merkezlerden biri oldu. Başkan Servet Üstün’ün inşat sektörünün içinden gelmesi belediyenin sosyal konut projelerinin de başlamasına neden oldu. Belediye’nin zorunlu hizmetlerinin ötesinde en çok dikkat çeken yerel kalkınma ve istihdam çalışmaları. Karaman Servet Üstün’ün ısrarlı çalışmaları nedeniyle doğalgaza da kavuştu.

Zonguldak Karaman’da önemli değişimler yaşanıyor. Değişimin mimarı ise mevcut belediye başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Servet Üstün.
İnşaat sektörünün içinden gelen biri olarak 2019 yılında başkan seçilen Servet Üstün ile belde de önemli değişimler başladı.
Tüm belediye başkanları gibi 2 yılı pandemi nedeniyle istediği hizmetleri yapamayan Üstün’ün en büyük projelerinden biri beldeye TOKİ kazandırmak, bununla da yetinmeyip belediye projeleri ile sosyal konutlar yapmak. TOKİ’nin temelini attığı 63 adet dairenin inşaatı devam ederken Karaman Belediyesi vatandaşa uygun konut inşaat edebilmek için devreye girdi. Belediye olarak 3 ayrı blokta 72 adet ve 24 adet olmak toplam 96 adet konut projesini hızlandıran Üstün, hak sahiplerinin hakkaniyetle belirlenip konutların sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

ZONGULDAK MERKEZE ÇOK YAKIN
Zonguldak’a 22 kilometrelik mesafedeki Karaman beldesi Zonguldak merkezde oturan ve konut sorunu yaşayanlar için yeni nesil yaşam sunmaya hazırlanıyor. 
Ana yol üzerinde olan Karaman’da planlı konutlaşma ile Zonguldak’ta çalışan ancak Karaman’da ikamet edecek  vatandaş sayısının da hızla artması bekleniyor.
Daha temiz bir hava ve ulaşım kolaylığı ile alışkanlıkları değiştirme çabası içinde olan Üstün’ün bu projeleri ile Karaman gelecek yıllarda cazibe haline gelmesi kaçınılmaz görünüyor.

DOĞALGAZ İÇİN ANLAŞMA TAMAM
Karaman’da bu adımların yanından en önemli gelişmelerden biri ise doğalgaz bağlantısı. İnsaat ve altyapı çalışması için görüşmeler tamamlandı 2024’te altyapı ve konutlara gaz verme sürecinin başlamasıyla belde halkı rahat bir nefes alacak ve Zonguldak merkezde sıkışan yoğunluğun bir kısmı Karaman’da oturabilecek.


YEREL KALKINMA MODELLERİ
Karaman yol üzerinde durak noktalarından biri olabilecekken ne yazık ki seyahat eden vatandaşların durmadan geçtiği yerlerden biri durumundaydı. Bu durumu değiştirmek isteyen Servet Üstün’ün hem yerel kalkınma modellerini geliştirmek hem de beldenin üretici ve esnafının elini güçlendirmek için başlattığı projelerin ise geri dönüşü ise umut oluyor. Ana yol çevresinde oluşturulan otopark ve gezi alanları ile beldenin çehresi değişirken beldenin girişine yerleştirilen ahşap satış reyonları ise üretici ile yoldan geçenleri buluşturacak.

BÖLGEDE BİR İLKİ YAPTI
Belediye Başkanı Servet Üstün’ün ekilmeyen 150 dönüm araziyi ekonomiye kazandırma hamlesine tüm belediyeler arasında fark yaratan bir hamle oldu. Belediyelerin su, kanalizasyon, ulaşım ve diğer zorunlu hizmetlerinin ötesinde yerel kalkınma ve vatandaşa öncülük etme adına örnek bir model olan ayçiçeği üretimi ile 2022’nin rakamları ile yaklaşık 400 bin lira gelir sağlandı. Benzer projelerin devam etmesi için kafa yoran Üstün’ün tüm bu çalışmaları şeffaf bir zeminde yürütmesi de beldede işsizliğin azaltılması, yerinde üretim ve istihdam kültürünün yeniden yeşermesi anlamına geliyor.

Editör: U. G.