Seçim sonrası neler oldu? Turpçu Zonguldak teşkilatında! Seçim sonrası neler oldu? Turpçu Zonguldak teşkilatında!

Türkiye'nin dört bir yanından izciler, Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek olan "Dedeciğim Ben Geldim" adlı 57. Alay kampı ve yürüyüşüne katılmak için Çanakkale'ye gidiyor.

22-26 Nisan tarihleri arasında Çanakkale'de yapılacak olan etkinliğe Zonguldak İzcileri de katılmak için yola çıktı.

Zonguldak izcilerini Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen uğurlama töreninde Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen yalnız bırakmadı. Saçlarına kına yakılan izciler dualar eşliğinde Çanakkale’ye uğurlandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen ve binlerce öğrencinin katılacağı etkinlikte kamp ateşi yakılarak izcilik faaliyetleride yapılacak. Tamamı şehit olan 57. Alay'ın konakladığı bölge olan Kocadere köyü yakınlarında çadırlarda kalacak olan izcilere Kızılay tarafından 57. Alay askerlerince içilen kırık buğday çorbası ikram edilecek. Daha sonra izciler ellerinde bayraklar, sırtlarında "Dedeciğim Ben Geldim" yazılı yelekler ile 57. Alay'ın şehit düştüğü yer olan Conkbayırı'na kadar olan 21 kilometrelik mesafeyi yürüyecek. Son olarak Şafak Ayini sonrası 57.Alay Şehitliği'nde düzenlenecek olan uluslararası törene katılıp Zonguldak’a geri dönecek.

Editör: U. G.