Hayati Yılmaz Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kaflameter isimli geminin batması ve 11 kayıp denizcinin arama çalışmaları ile ilgili paylaşımda bulundu.

Alkışlar Sarayspor'a...FİNALDELER! Alkışlar Sarayspor'a...FİNALDELER!

Kayıp denizcilerin hiç bulunamayacağı ihtimalini yazan Hayati Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bölgemizde sık sık yaşanan fırtınada patlayan Karadeniz'in bir çok denizciyi yuttuğunu biliyoruz.Karadeniz'in aldığı insanlarımız sadece denizciler olmadı. Kıyıda serinlemek için denize giren bir çok vatandaşımız Zonguldak sahilinde boğuluyor. Ve bazıları hiç bulunamıyor. Hatta ölüm yolu olarak bilinen Göbü Filyos arasında denize uçan araçlardan da insanları alan Karadeniz vatandaşların cesetlerini bir daha vermemişti. Bunların içinde tanıdıklarım var.
Bunun nedeni Karadeniz'in akıntı yönüdür. Çoğu zaman Doğuya doğru akan su , Sinop açıklarında Kuzey‘e doğru yöneliyor. Yani deniz, boğulan bedenleri açığa doğru çekiyor. Bu akıntılar karadeniz'de meydana gelen rüzgarla da yön değiştire biliyor.
3 gündür Ereğli'de arama çalışmaları devan ediyon. Fakat bu 3 gün denizin akıntısına baktığınız zaman, lodosun etkisi ile akıntı sert bir şekilde Kuzey'e doğru ilerliyor. Bu da ben de ; (Eğer batan geminin içinde hapsolmamış ise ) denizcilerin bedenleri açığa doğru sürüklenmiş olabileceği şüphesi yaratıyor.
Kayıp yakınları Sahil Güvenliğe isyan ediyor ama onların da yapacağı Ereğli çevresinde aramalardan ibaret oluyor.”

Editör: Melisa Sapaz