2 kişi ölmüştü! Asma'da bir heyelan daha! 2 kişi ölmüştü! Asma'da bir heyelan daha!

27 Şubat 2024 günü Zonguldak Merkez İlçe Dilaver Mahallesi'nde Asma Ortaokulu'na 100 metre uzaklıkta bir evin altında bulunan toprağın büyük kısmının kayması nedeniyle  CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural,  göçük tehlikesi yaşanan bölgeyi inceleyerek ailelerle görüştü. Dural'ın ziyareti partinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Dural tarafından yayınlanan mesaj şu şekilde:

27 Şubat 2024 günü Zonguldak Merkez İlçe Dilaver Mahallesi'nde Asma Ortaokulu'na 100 metre uzaklıkta bir evin altında bulunan toprağın büyük kısmının kayması nedeniyle heyelan tehlikesinin gerçekleştiği bölgeye giderek incelemelerde bulunarak ailelerle görüştük.

Yine aynı bölgede 09 Aralık 2023 tarihinde heyelan gerçekleşmiş ve bir ev heyelan sebebiyle yıkılmış 2 vatandaşımız da  hayatını kaybetmişti. Olayın  üzerinden 3 ay geçmiş olmasına rağmen hala yetkililer tarafından önlem alınmıyor. Milletvekilimiz Eylem Ertuğ Ertuğrul bu konu hakkında 2 ayrı Bakanlığa önergelerle sordu;,ancak  bugün itibariyle halen cevaplandırılmamış durumdadır. 

Bugün Dilaver Mahallesi’ndeki bu heyelan riski ile ilgili olarak soruyoruz. Gerçekleşebilecek heyelan riskine karşı neden önlem alınmıyor, ve önlem alınmakta neden gecikiliyor? Bölge halkı korku içinde!

Çaycuma'ya yeni bir mekan! Saki Lokantası açıldı! Çaycuma'ya yeni bir mekan! Saki Lokantası açıldı!

Bölgemizde yaşanan bu olayların sonuna kadar takipçisiyiz. Bu olaylar evet birer afettir, bölgenin yapısından kaynaklıdır ama gerekli planlama yapılırsa faciayla, can kaybıyla, mal kaybıyla sonuçlanmayacaktır.

 

Editör: Bekir Ekici