29 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimi sonrası Zonguldak’ta il meclis üye dağılımı Ak Parti 16, CHP 16 olunca başkan seçimi ayrı bir önem kazandı.
Eşit sayıdaki üye dağılımı nedeniyle Ak Parti kanadı dönüşümlü başkanlık önermeye hazırlanırken CHP içindeki ‘başkan adayımız kim olacak’ kavgası parçalanmaya neden oldu.
Yapılan oylamada CHP’li bir üyenin Ak Parti’nin adayı Necdet Karaveli’yi destekleme kararı alması ile CHP’de yeni bir tartışma başladı.

Zonguldak'ta şok eden olay! Eski sevgilisini uçuracaktı! Zonguldak'ta şok eden olay! Eski sevgilisini uçuracaktı!

DÖRT İSİM GÜNDEMDE
CHP kendi içinde hainini ararken farklı kutupların dolaylı suçlamaları dikkat çekiyor.
CHP’li Kenan Karaveli’nin Ak Parti’den başkan seçilen Necdet Karaveli’nin akrabası olduğu ve kendisini desteklediği iddialarının aksine her iki ismin uzun zamandır konuşmadıkları ve görüşmedikleri ortaya çıktı. 
CHP içinde bazı grupların bu akrabalık bağları nedeniyle Kenan Karaveli’yi hedef gösterme çabasının aksine dikkat çeken başka bir akrabalık bağı soy isimleri aynı olmasa da Ak Parti’nin etkin ismi Abdullah Karagüzel ile CHP’li Nedim Bekar. Bekar, daha önce partisini hedef alan sert sözleriyle dikkat çekmişti.

NEDİR BEKAR NE DEMİŞTİ?
Merkez İlçe İl Genel Meclis Listesi’nin ikinci sırasında olan Nedim Bekar’ın üçüncü sıraya Şükrü Köse’nin ise ikinci sıraya yazılmasının ardından parti içinde yeni bir tartışma başlamış ve tepki sosyal medyaya yansımıştı.
Gelişmeler üzerine Nedim Bekar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Sevgili arkadaşlarım, abilerim. Benim dernek başkanlarımı, değerli muhtar arkadaşlarımı tanımayan, vekilim, il başkanım, ilçe başkanım bu saatten sonra sizlerle çalışmıyoruz. 31 Mart’ta görüşmek üzere. Hoşça kalın” diye yazmıştı. CHP içindeki ihanetçi ismin kim olduğu yönündeki tartışmalar devam ederken Nedim Bekar’ın bu paylaşımı da yeniden gündeme getirildi.

HAYRETTİN KARTAL VE ŞÜKRÜ KÖSE
Parti içinde yaşanan Ereğli - Zonguldak merkez ilçe ve başkan adaylığı çekişmesi ve gerginliği nedeniyle Ereğli’nin öne çıkan ismi Hayrettin Kartal veya Kartal’ın en yakınındaki isimlerden birinin Ak Partili adaya oy verdiği iddiaları da gündemde. Kartal iddiaları yalanlayarak her türlü yüzleşmeye hazır olduğunu söylemişti.
Bir başka isim Şükrü Köse.
Parti içinde yaşanan rekabet, gelecek tarihlerde yapılacak merkez ilçe ve il başkanlığı seçimlerinde oyun kurucu olmak isteyenlerin Şükrü Köse ile temas içinde oldukları iddiaları da parti içinde gündemde olan bir konu.

YAZILAR İNCELENSİN
Parti içinde sorumlu ismin bulunması için yöntem tartışmaları devam ediyor.
Hukuksal boyutu ile İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminde Ak Parti adayına oy veren CHP’li ismin bulunabilmesi için yazılı kağıtların alınabilmesi ve CHP’nin kendi üyelerinden yazı örnekleri alınarak karşılaştırılması bekleniyor. Fakat bunun için hukuksal süreç işletilmesi şart. Zonguldak Belediye Başkanlığı’nda Muharrem Akdemir ile Metin Demir arasında yapılan seçimde CHP’li 4 üyenin Ak Parti adayı Metin Demir’e oy vermesi sonrasında da benzer tartışmalar yaşanmış ve bazı isimler bilinmesine karşın dönemin il yöneticileri ve genel merkez konunun üzerinin kapatılmasını istemişti.
Bu son olayda nasıl bir yol izleneceği ise merak ediliyor.Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir

CHP içindeki Ak Partili kim? Hayrettin Kartal Z HABER'e konuştu! CHP içindeki Ak Partili kim? Hayrettin Kartal Z HABER'e konuştu!

Editör: Bekir Ekici