Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli canlı yayında projelerinden bahsederek Fevkani köprüsüne de değindi.

Fevkani köprüsünden nemalananlardan bunun hesabını soracağını ifade eden Başkan Adayı Dereli, “Yapısal çelikler tartıya girmez. Bunlar nerede. O çeliklerden 10 tane fabrika yaparsınız. Bu para bir daha Zonguldak’a gelmeyecek insanların cebine girdi. Ben kül yutmam, ben kül yutmazdım. Bu işin 1 yıl sonrası var. Geçici kabulü var. Ben açacağım davayı bu parayı bunlardan alacağım. Bu parayı bunlardan söke söke alıp Zonguldak için kullanacağım”diye konuştu.

Zonguldak Kömürspor Kırklarelispor’u 3-1 mağlup ederek TFF 2. Lig’e veda etti! Zonguldak Kömürspor Kırklarelispor’u 3-1 mağlup ederek TFF 2. Lig’e veda etti!

GENÇLER İÇİN İSTİHDAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİM

Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, en önemli projelerinden birinin ZON-İSO adlı altında Zonguldak istihdam projesi olduğunu söyleyerek, “Zonguldak için birşeyler yapmak istiyorum. Zonguldaklı gençleri iş sahibi yapacağım. Zonguldakspor’la ilgili projelerim var. Ben dört yıl içerisinde Zonguldak Kömürspor’u Süper Lige çıkaracağım. Çıkartmazsam görevimden istifa edeceğim. Gençlerle ilgili olarak  5 yıl içerisinde maaşımla  67 tane öğrenciye burs vereceğim. Bununda taahhütünü vereceğim. Maaşımı 67’ye bölüp burs vereceğim. 5 yıl sonunda 1067 öğrenciye burs vereceğim. Gurbette sıkıntı çeken bir sürü öğrenci var. Kadın konseyleri oluşturacağım. Engellileri, yaşlıları dinleyeceğim. Zonguldak gençlerinin artık annesiyle babasıyla iş için beklemesini istemiyorum. Bunu da bozacağım. ZON-İSO diye Zonguldak istihdam ofisini açmak istiyorum. Kariyer net nasıl yapıyorsa o şekilde yapacağım. Zonguldak’ın balığı ve balı var meşhur. ZON-BAL diye bir şirket kuracağız. Bu şekilde istihdam oluşturacağız”dedi.

FEVKANİ KÖPRÜSÜNÜN ÇELİĞİNDEN 10 FABRİKA YAPARSINIZ

Fevkani köprüsünün çeliğinden 10 fabrika yapılabileceğini ifade eden Başkan Adayı Dereli, “Sizin atladığınız birşey var. Geliri az tutup, gideri çok tutarsınız, burada 2 milyonluk fark kalır. Gideri nasıl hesaplamışlar. 10 adet ekskavatör 4 ile 35 ton arası, 1 adet mini bobcat, 3 adet su tankeri, 2 adet polip, 2 adet vinç(100 tonluk), 2 adet makas, 6 adet hafriyat kamyonu, 1 adet ambulans çalışma esnasında bulundurulacaktır. Siz orada 10 tane makine 6 tane kamyon 2 tane vinç çalışırken gördünüz mü? Kimse görmedi. 2 tane makineyle köprüyü yıktılar. Gider olarak hesaplanan kalemlerin ne kadar fazla hesaplandığı gözüküyor. Burada büyük bir iş bilmezlik var. 26. madde dron ve fotoğraf makinesi başlığı. Köprünün kaldırılması aşamasında fotoğraflama, iş bitiminde fotoğraf ve videolar idareye teslim edilecektir. Bunlar bu şartnameye göre yapılmıştır. Siz hiç dron gördünüz mü? Bana böyle bir iddia gelse açarım meclisi görüntüleri isteyen herkese gösteririm. 1800 ton kantar fişi var diyor. Vekâleten il başkanlığı görevine bakan il başkanımız. Oradan kaç ton hurda yüklendiğini nereden göreceğiz. Yapısal çelikler tartıya girmez. Bunlar nerede. O çeliklerden 10 tane fabrika yaparsınız. Bu para bir daha Zonguldak’a gelmeyecek insanların cebine girdi. Ben kül yutmam, ben kül yutmazdım. Bu işin 1 yıl sonrası var. Geçici kabulü var. Ben açacağım davayı bu parayı bunlardan alacağım. Bu parayı bunlardan söke söke alıp Zonguldak için kullanacağım”diye konuştu.

Editör: U. G.