AK Parti Gülüç Belediye Başkan adayı Sönmez, "Üzülerek görüyorum ki bu seçim döneminde yalan ve algı ile siyaseti yönlendirmek isteyenler var. Baskı, tehdit ve şantaj ile vatandaşın tercihini değiştirmek isteyenler var." dedi.

AK Parti Gülüç'de seçim bürosunun açılışı AK Parti Zonguldak Milletvekilleri, İl ve ilçe yöneticileri, ve çok sayıda partililerin katılımı ile yapıldı.

"KOLTUK DEĞİL MEMLEKET SEVDASI"

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan MHP’nin adayının koltuk sevdasından vazgeçerek destek vermesi ile ilgili konuşarak destek istedi. Çağlayan konuşmasında:
"Gülüç'de kimsenin gülüşü, morali bozulmasın istiyoruz. Bizler de Gülüç'de bir gülüşümüz var derken gülüşleri solduran insanları kendimizden uzak tutmak istiyoruz. Gülüç ile ilgili biliyorsunuz takip edenleriniz vardır, bir sürü kara propagandalar var. Biz kimseyi mağdur etmedik, milleti mağdur edenleri yanımızdan uzaklaştırdık sadece. Bunun bilinmesini özellikle ve özellikle istiyorum. Çünkü Gülüç'de mağdur edebiyatı yapanları takip ediyoruz. Bizim bütün arkadaşlarımız her şeyin farkındalar.

Gülüç'de bir adayımız var. Adayımızın arkasında da bölgenin milletvekilleri, bakanları, cumhurbaşkanımız var. Yapacağı projelerin arkasında teşkilatı böylesine büyük bir güç var. Muhalefet adayının arkasında kim var? Var mı destekleyebilecek bir şey? Gülüç sadece belediyenin imkanları ile bir adım öteye gidebilir mi? Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Buna bir destek lazım. Destek olunan kişilere de halkımızdan destek istiyoruz. Planımız, programımız bu. Yeter ki Gülüç bir yerlere gelsin. Gülüç ayrıca sel felaketleri yaşanan bir yer. Milletvekillerimiz, bakanlarımız yalnız bırakmadı. Gülüç Belediyesi Başkan adayımızı sizlere emanet ediyoruz.

MHP'nin Zonguldak'ta cumhur ittifakı olarak adayı var. Alaplı, Ereğli, Gülüç, Ormanlı, Kandilli'de de buralarda da herkes kendi adayı ile yerleşiyor. Burada başka bir durum söz konusu oldu. Burada, biz ahlaklı belediyecilik yapacağız dediler, biz nefsimizden vazgeçiyoruz, belediye başkan adaylığımızdan vazgeçiyoruz, gelin birlik olalım Gülüç'ümüzü bir yere getirelim anlayışı ile yola çıktılar, kendilerine teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. İnsan nefis taşıyor. Herkes ben olmak ister, ben milletvekili, belediye başkanı, il başkanı olayım ister. Burada farklı bir durum yaşandı. Bu yaşanan özverili duruma hepimizin sahip çıkmasını rica ediyorum." dedi.

"İŞİMİZ GÜCÜMÜZ HER ŞEYİMİZ SİZSİNİZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, açılışta yaptığı konuşmada, AK Partili belediyeciliğe dikkat çekerek
"Bugüne kadar Türkiye'de belediyecilik anlamında yapılan hizmetlere halkımız şahit. Zonguldak merkezde yapılanları biliyoruz. Bizim işimiz gücümüz madem ki burada yaşıyoruz, buranın sakiniyiz, insanımızın hayat kalitesini, yaşam konforunu arttıracak her türlü işte iktidarla yerel yönetimin birlikte olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Aynı dili konuşan insanlardan bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. AK Parti belediyeciliği döneminde Gülüç'e ne kazandırdıysak bunun aslında Ankara ile bakanlarla olan güzel ilişkilerle meydana geldiğini unutmamamız gerekir. İnsanları beğenirsiniz, beğenmezsiniz, eleştirir eleştirmezsiniz, Gülüç'ün hafızası asla şaşmaz. Gülüç'e ne katma değer olduysa bilin ki bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını ekiple süreçle olmuştur. Burada MHP'nin temsilcileri ile bu süreçte temaslarımız oldu. Türkiye yüzyılı diye bir vizyon öne konuldu. Bu kalkınma yerel yönetimlerdeki başarıdan geçer. Cenab-ı Allah inşallah 31 Mart'ta Zonguldak'ta yakaladığımız başarının taçlanacağına inanıyorum." dedi.

"HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK "

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt da, 31 Mart akşamı Karadeniz Ereğli ve Gülüç'de AK Partili belediyecilik ile tanışacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: Karşımızda Gülüç'de mutluluk verici bir tablo var. Gördüğümüz tablo 31 Mart'ın ayak sesleri. Amacını yitiren siyasetin, geleceğin, istikbalinin olmadığı düşüncesindeyiz. Bu noktada AK belediyecilik, gerçek belediyecilik adına yola çıkan arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Buradaki hizmetler bizden önceki ilçe başkanlarının ve değerli milletvekillerimizin eseridir. Kimse bizlerin yaptığı hizmetleri yok saymasın. İnşallah 31 Mart'tan sonra burada gerçek belediyecilik AK belediyecilik hakim olacak. Hizmetlerimiz artarak devam edecek diyoruz. “

"İŞÇİLERE SENDİKA SÖZÜ VERİYORUM "

Köy yolunda kaza! Ağır yaralandı! Köy yolunda kaza! Ağır yaralandı!

AK Parti Gülüç Belediye Başkan adayı Kerim Sönmez işçileri çıkaracağı iddialarını yalanlayarak işçilere sendika sözü verdi.

Belediyecilik bizim işimiz. Saçlarımızı belediyecilikte ağarttık. Beldemizde yapılan tüm hizmetlerde partimizin mührü var. Bakmayın siz biz yaptık dediklerine. Yaptık, ettik diyenler var. Belediye tarafından yapılan hizmetler AK Parti döneminde yapıldı. Üzülerek görüyorum ki bu seçim döneminde yalan ve algı ile siyaseti yönlendirmek isteyenler var. Baskı, tehdit ve şantaj ile vatandaşın tercihini değiştirmek isteyenler var. İnsanlarımız ayrıştırıldı, dün düğünde, kahvede, dernekte, camide olanlar bugün birbirleri ile konuşamaz hale geldi. Herkes bunun farkında. İnsanlar aşı ve işi ile tehdit ediliyor hale geldi. Benim seçilmem durumunda belediyeden işçi çıkarmaların olacağı söyleniyor, tüm personele sesleniyorum. Ben sizin içinizden biriyim, sorunlarınızı en iyi ben biliyorum. Korkmayın rahat olun. Belediye başkanı olduğumda tüm sıkıntılarınız bitecek, yüzünüz gülecek. Bırakın işten çıkarılmayı, söz veriyorum, kaderiniz iki belediye başkanının iki dudağı arasında olmasın diye hepinizi sendikalı yapacağım. Belediyenin tüm kapıları halkımıza açık olacak."

Editör: U. G.