Belediyede iki kadın personeli taciz ettiği iddiası ile Ak Parti'den istifası istenen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş İYİ Parti'ye geçti.

Av. Kır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve Zonguldak 1. Sıra milletvekili adayı Evrim Balbaloğlu’nun kadın olduğunu vurgulayarak “Bir kadının genel başkan olduğu partinin, ahlaken defolu olan birini partisine kabul etmesi ve tekrar aday gösterme ihtimali akıl alır iş değildir.” dedi.

Osman Gülçebi Zonguldak'ı temsil edecek! Osman Gülçebi Zonguldak'ı temsil edecek!

Av. Merve Kır’ın açıklaması şu şekilde:
“Gülüç Belediyesi’nde çalışan 2 kadın çalışanına cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile Yargı’ya yansıyan Gülüç’ün AKP’li Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş partisinden ihraç edilmişti. Yerel medyada çokça yer alan bu haberler ulusal baskına da yansımıştı. Gökhan Demirtaş şimdi İYİ Parti’ye geçmiş. Muhtemelen Gülüç’ten Belediye Başkanı adayı gösterilecek.

Bu bi akıl tutulması. Bu olaydan haberi var mı bilmiyorum ama bir kadının genel başkan olduğu partinin, ahlaken defolu olan birini partisine kabul etmesi ve tekrar aday gösterme ihtimali akıl alır iş değildir. Bu defolu kişiye referans olanında İYİ Parti’den Zonguldak Milletvekili Adayı Evrim Balbaloğlu olan bir kadının olması, bu olayı daha da enteresan hale getiriyor.

Zonguldak’ta bir muhalefet partisi ile didişmek, dalaşmak istemiyoruz. Ama bu tür yanlış kararlara karşı sessiz kalmakta mümkün olmuyor. Çünkü yakın geçmişe kadar ortak politikalar belirlediğimiz bir partinin günümüzde geldiği durum bizleri üzmektedir.

Ancak; taciz haberleriyle Türkiye de nam yapan, yolsuzlukları herkes tarafından bilinen birisi neden partiye alınıp, aday yapılmak istenir anlamak mümkün değil.

Ama inanıyorum ki kız kardeşlerimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır.”

Editör: U. G.