31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi muhtarlık seçimleri için yapıldığı tahmin edilen NVİ adres taşıma işlemi “Zonguldak’a ihanet” olarak yorumlandı.

Zonguldak merkez başta olmak üzere, Alaplı, Ereğli, Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Çaycuma ve Devrek’te binlerce vatandaşın 31 mart seçimleri öncesinde adreslerini köylerine taşıdığı öğrenildi.

BELEDİYENİN KREDİSİ DÜŞÜYOR SONRA HİZMET BEKLENİYOR!

Muhtarlık seçimleri için yapılan taşıma işlemi nedeni ile İller Bankası’ndan belediyelere nüfusa oranlı bir şekilde verilen kredi miktarı da düştü.

11 ayda peş peşe 3 acı birden! 11 ayda peş peşe 3 acı birden!

İlçelerin nüfusunun azalması ile belediyelere hizmet edilmesi için verilecek kredi miktarları da düştü. parti ayrımı olmaksızın birçok siyasi tepki gösterdi.

Seçim sonrası ikametini yeniden ilçe merkezlerine aldıran vatandaşlar için “Şehrine ihanet ediyorlar. Muhtarlık seçimleri için köyde görünen vatandaşlar köylerine hizmet gelmesi için uğraşsalar bu sorunu zaten yaşamayız. Köyde görünüp belediyenin kredisini düşürenler seçim sonra ilçelere dönüp belediyelerden hizmet bekliyor. Bunun parti ayrımı yok. Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet, Yeniden Refah vs. tüm partilerin seçmenleri için geçerli.” yorumları yapıldı.

Editör: U. G.