AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı; Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki şehit madenci yakınlarından işlemleri tamamlanan ilk etapta yaklaşık 300 kişinin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığıyla bilinen AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, Zonguldak ve Bartın’da faaliyet gösteren Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra Müessese Müdürlüğü ile özel maden ocaklarındaki kazalarda hayata gözlerini yuman işçilerin yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeleri hususunda hükümetleri tarafından yasal düzenleme getirildiğini anımsattı.

Alaplı Devlet Hastanesi inşaatında son durum! Alaplı Devlet Hastanesi inşaatında son durum!

‘’CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI, ŞEHİT MADENCİLERİN YAKINLARINA İSTİHDAM SAĞLADI’’

‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirilen yasal düzenlemeyle 3 Mart 2023 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de, kamuda istihdam hakkına ilişkin kurallar belirlendi’’ diyen Milletvekili Avcı, şöyle devam etti:

‘’Cumhurbaşkanımız talimat verdi, TBMM’de kabul edilen kanunla madenci ailelerine çeşitli haklar sağlandı. Daha önce 2003–2014 yılları arasındaki kazalarda vefat eden maden işçilerinin ailelerine tanınan hakların kapsamı genişletildi. Tarih sınırlaması olmaksızın kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen kazalarda hayatını kaybedenlerin hak sahibi ailelerinden bir yakınına kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrolarında istihdam hakkı tanındı. Cumhurbaşkanımızın talimatı, şehit madencilerin yakınlarına istihdam sağladı.

Şöyle ki; Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki şehit madenci yakınlarından işlemleri tamamlanan ilk etapta yaklaşık 300 kişi, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeye başlandı.

Zonguldak ve Bartın’daki Sosyal Güvenlik Kurumlarına, bu illerdekilerin yanı sıra Karabük’ten de müracaat eden 500 civarındaki şehit madenci yakını ile Türkiye genelindeki diğer şehit madenci yakınları olmak üzere yaklaşık 700 kişinin tamamı çok kısa sürede kamuda istihdam edilmiş olacaklar.’’

‘’TTK’YA 2 BİN İŞÇİ ALIMINDA, HAK EDENİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ’’

‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu yılın Nisan ayında Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesindeki Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi ‘Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada, TTK’ya 2 bin işçi alınacağı müjdesini vermişti’’ diyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı; ‘’TTK’nın nitelikli personel açığının kapatılmasını teminen 2 bin pano ayak üretim işçisi istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Ancak TTK’ya başvuracak adaylar belli kriterlere tabi tutulmalı, yani maden ocaklarında çalışacak fiziki yeterliliği olmayanlar, değerlendirilmeyerek kuraya dahil edilmemeliler. Kuruma işe alımlarının adil olmasına yönelik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz, hassasiyet gösteriyoruz. TTK’ya 2 bin işçi alımında, hak edenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, kayırmacılığa müsamaha kesinlikle gösterilmeyecektir’’ diye konuştu.

‘’DURMAK YOK; YOLA, ÇALIŞMAYA, HİZMET VE ESER ÜRETMEYE DEVAM’’

Milletvekili Avcı, Zonguldak’ı hak ettiği yatırımlarla büyütmeye devam edeceklerine dikkati çekerek, ‘’Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘durmak yok; yola, çalışmaya, hizmet ve eser üretmeye devam’ dedi.