Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi laboratuvarında gaz zehirlenmesi yaşayan 10 kişi, acil serviste tedavi altına alınmıştı. Yeni binada meydana gelen olayda, Laboratuvarda görevli çalışanlar, bir süre sonra bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanenin acil servisine başvurdu. Çalışanların metan, doğalgaz, yada amonyak sızmasından zehirlendiği değerlendirilirken kesin tespit için soruşturma başlatıldı. Yaşanan zehirlenme olayının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası eylem çağrısında bulunmuştu.

Osman Gülçebi Zonguldak'ı temsil edecek! Osman Gülçebi Zonguldak'ı temsil edecek!

Bugün 12.45’te Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası "Çalışırken ölmek istemiyoruz!" sloganıyla eylem gerçekleştirdi. Hastanede yaşanan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu Eş Genel Başkan M. Sıddık Akın, Genel Sekreter Ferit Ceylan ve Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Eylem Kaya Eroğlu, hastanedeki sağlık emekçisi arkadaşlarımızı ziyaret etti.

Genel Merkez yöneticileri Hastane İdaresi ile görüşme gerçekleştirdikten sonra basın açıklamasında bulunuldu. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkan vekili Sıddık Akın yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;
"Yaşanan olay işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından bugüne kadar özellikle dünyada literatüre girebilecek ilk bir risk olarak görünüyor. Dünyaya böyle bir armağan bırakmış oluyoruz. İroni yapıyorum ama burada yaşayan sağlık emekçilerinin hayatının ne kadar ucuz olduğunu bu şekilde ifade etmek istiyorum.
Az önce değerli başhekimimizle de görüştük, gerçekten diyaloğa açık duyarlı buranın sorunlarını çözmeye yönelik çaba içerisinde olduğunu da gördük. Biz kendisine de buradaki sağlık emekçilerine de şu sözü verdik, sendika olarak halkın sağlık hakkı bağlamında çalışan emekçilerin ekonomik, demokratik ve özlük haklarının yanı sıra işçi sağlığı ve güvenliği bağlamında üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu, bakanlık nezdinde de girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik. Burada sizlerin huzurunda bir kez daha ifade ediyorum. Biz şunu savunuyoruz, hiçbir sağlık kurumumuz seçimler öncesi ya da siyasi amaçlı bir organizasyona aracı olmamalıdır. Kamu kurumları hele hele insan hayatını birebir ilgilendiren bir kamu sağlık kurumu tümüyle düzgün bir şekilde yapılmalı mevcut yasalara ve kanunlara uygun yapılmalı ve denetim mekanizmasından geçtikten sonra teslim edilmelidir.
Burada o gün ona yakın arkadaşımız karbonmonoksit gazından acillik oluyor. Arkadaşların çekilen MR'larında ve yapılan tetkiklerin de çok şükür kalıcı bir hasar olmadığı görüldü. Bu olayın cuma günü öğleden sonra olması, yataklı birbirinin olmaması ölümleri engellemiştir. Tesadüflere bağlı bir yaşam istemiyoruz. Tesadüfen yaşıyoruz. Bizim temel amacımız yaşamak ve yaşatmak. Yaşatmak için yaşamamız gerekiyor."

Editör: Tuğçe Atalar