Zonguldak madencileri Bursa'da Zonguldak madencileri Bursa'da

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi laboratuvarında gaz zehirlenmesi yaşayan 10 kişi, acil serviste tedavi altına alınmıştı. Yeni binada meydana gelen olayda, Laboratuvarda görevli çalışanlar, bir süre sonra bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanenin acil servisine başvurdu. Çalışanların metan, doğalgaz, yada amonyak sızmasından zehirlendiği değerlendirilirken kesin tespit için soruşturma başlatıldı. Yaşanan zehirlenme olayının ardından  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası eylem çağrısında bulundu.

“Çalışırken Ölmek İstemiyoruz” şeklinde açıklama yapan sağlık çalışanları 28 Şubat Çarşamba günü saat 12.45’te Atatürk Devlet Hastanesi önünde eylem yapacak.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubesi tarafından yapılan eylem çağrısı şu şekilde:

“16 Şubat günü Atatürk Devlet Hastanesi’nde  karbonmonoksit gaz sızıntısı nedeniyle sağlık emekçisi arkadaşlarımızın etkilendiği olayın takipçisi olacağımızı duyurmuştuk.Konu ile ilgili Genel Merkez Yöneticilerimiz , Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Eylem Kaya Eroğlu, Eş Başkan Mehmet Sıddık Akın, Genel Sekreter Ferit Ceylan ve arkadaşlarımızın da katılımıyla gerçekleştireceğimiz basın açıklamamıza katılımınız çok kıymetlidir”

Editör: U. G.