Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın! Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yaptığı çalışmaları basınla paylaşırken, basın mensuplarının da sorularına yanıt verdi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, beraberinde öğretim üyeleri ile birlikte basın mensupları ile buluştu. Basının kendisine ifade ettiği Fevkani köprüsünün yıkılmasının ardından çıkan hurdanın hesaplanması konusuna da sert bir dille cevap verdi.

Basın mensupları ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitede 2 yılda yapılan çalışmalar ve gelişmeleri anlatırken Fevkani Köprüsü’nden çıkan hurdanın hesaplanması tartışmalarına sert bir dille cevap verdi. Basın mensuplarının; ‘O kadar tonajı bizde hesaplattık. 1 metresi 355 kg geliyor.’ şeklindeki sorusuna Rektör Özölçer; “Ben kendimden ne kadar eminsem, hocamın yaptığı işten o kadar eminim. Bu şeyler yokken tek tek çalıştık, bunu yaptık. 1 metresi şuymuş, buymuş, hangi profil kaç milimetre kalınlığında, hangi l profili var, hangi t profili var… Bunları bilmeden atmasyonla bir şey bulunamaz. Biz üniversiteyiz. O zaman herkes hesaplıyorsa biz burayı kapatalım. Bu tip şeyler konuşulabilir ama; bu işin bir uzmanı var. Ben o arkadaşa güvenirim, asla öyle bir hata yapmasına izin vermem. Benim üniversitemden sahte rapor falan çıkamaz. Biz günlük siyasete giremeyiz. Belediye bizden bir rapor istemiş, biz onun raporunu yazdık. En düşük fiyatla, o fiyatı da aldık, raporumuzu da teslim ettik. Gerisini belediye açıklar. Biz açıklayamayız. Rapor ona ait. Ne zaman açıklanacağına bir şey diyemem. Ama yapılan iş doğrudur. Ona laf söyletmem! Hocamıza da söyletmem.” diye yanıt verdi.

Editör: Tuğçe Atalar