Tuna Aratoğlu, Mithat Akif'i anlattı Tuna Aratoğlu, Mithat Akif'i anlattı

Nostalji sayfasının editörü Yüksel Yıldırım yazısında, 17 Ağustos 1999'da deprem bölgesine giden Zonguldaklı madencileride unutmadı. 

Yıldırım'ın yazısı şu şekilde;

"17 Ağustos 1999... Marmara depreminin yıldönümü...

Kocaeli Gölcük merkezli Mw 7,5 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nde, resmî raporlara göre 20 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Depremde, Türkiye ekonomisinin can damarı sanayi tesisleri de büyük hasar gördü. Hasarlı konut ve işyeri sayısı 245 bini aştı.
1999 Gölcük Depremi, İzmit Depremi, Marmara Depremi ya da 17 Ağustos 1999 depremi, 17 Ağustos 1999 sabahı, yerel saatle 03:02'de gerçekleşen, Kocaeli/Gölcük merkezli deprem. Richter ölçeğine göre 7,5 Mw büyüklüğünde gerçekleşen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştur.

Omuzları maden direkli Zonguldaklı madenciler

Deprem bölgesine yanlarında domuz damı, yer altında kullandıkları odun direği, kama, kazma, kürek ve tokmağın yanı sıra işlerine yarayan malzemelerle Zonguldaklı madenciler.

1999 Marmara depreminde; “direkle hayat kurtaran madenciler” olarak anılan Zonguldaklı maden işçileri dedelerinin madencilik yöntemleriyle enkazdan hayatlar kurtararak tarihe geçmişlerdi. 2023 Kahramanmaraş depreminde de umut oldular"

Editör: Melisa Sapaz