Zonguldak Filyos’ta Belediye Başkanlığının Ak Partili Ömer Ünal’dan CHP’li Erol Acar’a geçmesinin ardından 64 işçinin işten çıkarılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Erol Acar’ın bütçe yetersiz diyerek işten çıkardığı işçilerin seçim yatırımı olarak işe alındığı iddialarına önceki dönem Belediye Başkanı Ömer Ünal yanıt verdi.

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat! 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat!

Ünal çıkartılan işçiler için sadece son 2 ay içinde alınanlar olmadığı ve işçilerin maaşını da ödeyebilecek belediye bütçesinin olduğunu ifade etti.

Z HABER’e konuşan Ömer Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Belediyeye biz Personel Limited  Şirketi üzerinden işçi alırız. Yalanla bu iş olmaz. Benim 15 senelik başkanlık dönemimde kendisi istemedikçe bir kişiyi bile işten çıkartmadım. Son alınan işçileri de çıkartmayacaktım. Belediyeye aldığımız bütün işçilerimizde deneme süreci vardır. Bütün belediyelerde işçi alım sözleşmeleri standarttır. Deneme süreci diye o sözleşmede yazar. 2 ay önce 60 kişi işe alındı. Ama bu çıkarılan işçilerin çoğu 2023 yılında alınan işçilerdir hatta aralarında 2021 yılından beri çalışan arkadaşlarımız da vardı. Yeni belediye başkanı kamuoyunu yanıltmasın. CHP’li başkan, icraat yapmaz konuşur. Bize icraat yapacak başkan lazım. Burada çocuk okutan var, hasta bakan var. Biz hiç kimseyi mağdur etmeyecektik. Bütçe yetersiz demiş. Kasada 30 milyon TL para bıraktık. İşçilere sizi geri alacağız demiş. Yalan söylemiş. Kendi adamını işe alacak. İşe geri alacaksa bu işçileri neden çıkardı. Filyos Belediyesi gibi bir belediyeyi devralmış. Bize teşekkür etmesi lazımken bu hareketlerle belediyeyi yönetemez. Belediyeyi kendisi yönetsin. Başkasının lafı ile değil.” dedi.

Editör: U. G.