Kandilli Beldesi'nde 14 Haziran'da satışı için ihale ilanı yayınlanan TTK lojmanlarının ihalesi TTK yönetiminin başvurusu üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ihalenin iptaline ilişkin kararı kurumlara bildirildi. Lojman satışlarının yeniden ne zaman ihaleye çıkacağı ise bilinmiyor.

Milyonlarca gencin umudu kalmadı! KPSS hayalleri suya düştü! Milyonlarca gencin umudu kalmadı! KPSS hayalleri suya düştü!

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü aracılığıyla satışa çıkardığı 17 lojmanın  satışının iptal edilmesi için bulunduğu girişim sonuç verdi. İddiaya göre TTK Genel Müdürlüğü satıştan elde edilecek gelirin TTK yerine hazineye gideceği için böyle bir karar aldı. Genel müdürlük satışın iptal gerekçesi olarak ise 15 Nisan 2022 Cuma günü Resmi Gazetede yayınlanan “MADDE 18- 4706 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 29- Mahalli idarelere ve sosyal güvenlik kurumlarına ait konutların satışından elde edilen gelirler hariç olmak üzere, 4 üncü madde kapsamında 2022 ve 2023 yıllarında ihalesi yapılan kamu konutları satışından elde edilen gelirler genel bütçeye gelir kaydedilir.” Maddesine dayandırdığı ifade edildi.

Editör: Melisa Sapaz