Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı, eski Adalet Bakanı, eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 2000 işçiden Karabük’e kontenjan verilmemesi ile ilgili  gazetecilerin sorularını cevapladı

Zonguldak kamuoyunda tartışılan Kardemir ve TTK ile ilgili soruları yanıtlayan bölgenin siyasi büyüğü Mehmet Ali Şahin “Kurumların Genel Müdürleri var, yönetim kurulu başkanları var. Dışarıdan gazel okunmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Mehmet Ali Şahin’in TTK’ya işçi alımı ile ilgili açıklaması şöyle:

“Kardemir ve Erdemir ikisi de halka açık birer anonim şirketidir. Dolayısıyla Genel Müdürleri var, yönetim kurulu başkanları var. Kendi kararlarını kendi alırlar. Dışarıdan gazel okunmasını doğru bulmuyorum. Ne KARDEMİR’in  ne de ERDEMİR’in kararında dışarıdan bir etki olsun istemem. Bu bakımdan kendi kararlarını kendileri alsınlar, kendi göbeklerini kendileri kessin.”

Okur yazsın biz yayınlayalım! Okur yazsın biz yayınlayalım!

TTK’ya işçi alımında Yenice’nin ayrı tutulması konusu ile ilgili konuşan Şahin “Memleket evladı işe girecekse, ekmek yiyecekse bizim  için sevindirici bir durum. TTK sonuçta Zonguldak‘ta faaliyet gösteren bir şirket. TTK işçi alımı yapılırken öncelikle yöre halkının gençlerinin alınması tercih edilir. Beklenti de bu istikamettedir.

TTK’ya işçi alımı daha önceki uygulamalar nasılsa o uygulamaları takip etmeleri tavsiyesindeyim ve yine aynı uygulamaları tercih etmelerinde yarar olduğu kanaatindeyim” dedi.

Editör: U. G.