Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi ziyaret ve inceleme için sabah saatlerinde Zonguldak’a geldi Bakan Bayraktar, Zonguldak’ta maden ocağına inerek, eksi 170 metrede madencilerle öğlen yemeği yedi.

Depremin yıl dönümü nedeni ile madencilerin deprem bölgesindeki başarısına ve tecrübesine değinen Bakan Bayraktar maden işçilerinin kurumlarda eğitim vermesi için çalışma başlattıklarını da ifade etti.

Filyos Limanı'nda bomba alarmı! Zırhlı birlikler sevk edildi! Filyos Limanı'nda bomba alarmı! Zırhlı birlikler sevk edildi!

"Madencilerin afetlerdeki çalışmalarını kurumsal hale getirmek istiyoruz"
Madencilerin afetlerdeki çalışmalarını kurumsal hale getirmek istediklerinden bahseden Bakan Bayraktar, “Ülkemizde inşallah böyle bir acı, böyle bir felaket tekrar yaşanmaz ama her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bakanlığa geldikten sonra en önemli hedef olarak kendimize koyduğumuz şeylerden bir tanesi madencilerimizin bu kabiliyetini, afetlerdeki bu çalışmalarını daha kurumsal hale nasıl getirebiliriz, bu konuda ilgili kurumlarımız, özellikle AFAD ile beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah tabii ki böyle bir şey yaşamak istemeyiz ama yaşadığımızda da en profesyonel şekilde buraya müdahale ile alakalı da önümüzdeki süreçte daha kurumsal bir yapı içerisinde madencilerimizi göreceğiz” diye konuştu.

Editör: U. G.