Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Aşk-Efza Musıki Derneği’nin “Masum Aşk” isimli Türk Sanat Müziği konserine, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bestelenen “Parla” isimli marş damgasını vurdu.
Ses düzenini Levent İşeri’nin hazırladığı Erdemir Kültür Merkezindeki konser, Aşk - Efza Musıki Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Ermiş’in sunumu ile Şef Ersin Kaynar alkışlarla sahneye davet edildi.


İLK YARININ COŞKUSU
“PARLA” Salonun tamamen dolduğu konser; Kemanlarda Yusuf Akkaya, Ferdi Keman, klarnette Mehmet Keman, kanunda Hüseyin Keman Klevyede ramazan Kuru, Ritm sazlarda Özcan Tok ve Gürol Akbaba’nın ‘Hicaz Peşrev’i başladı.
Koro’nun seslendirdiği 3 eserin ardından sırasıyla solistler: Müge Pınar, Melek Çiller, Meryem Enaz, Asuman Özyılmaz, Songül Okur, Fikri Kapan ve Müzik Öğretmeni Funda Çapar’ınsolo performansları yer aldı.
“Masum Aşk” isimli konserin ilk yarısı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşun 100. Yılı dolayısıyla bestelenen “Parla” isimli marş ile tamamlandı. “Parla’nın koro tarafından seslendirildiği sırasında arka fonda dev Türk Bayrağı görseli ve seyircilerin marşa eşlik etmesiyle coşkuyu arttırdı.


ÇAĞLAR’A PLAKET: ÖMRÜMÜN SONUN AKADAR BAŞUCUMDA TUTACAĞIM”
“Muhteşe” denilebilecek konserin ikinci yarısı da Koro tarafından seslendirilen eserlerle start aldı.
İkinci bölümün ilk solo eserini seslendiren Fethi Coşkun Çağlar’a bir de sürpriz yapıldı.
Memleketi Hatay’da yaşanan deprem nedeniyle ailesi ile birlikte Karadeniz Ereğli’ye yerleşen Çağlar, eserini seslendirmesinin ardından sahneden ayrılacağı sırada sunucu Yüksel, Coşkun’un uzun yıllar Hatay Büyük Şehir Belediyesi türk Sanat Müziği korosunda çalışmalarda bulunduğunu hatırlatarak, “malumunuz geçen yıl yaşadığımız çok üzücü deprem felaketi ardından karadeniz Ereğli’ye yerleşerek, Coşkun Ağabeyimizin yolları Aşk_Efza ile kesişiverdi. Biz de derneğimiz anısına kendisine plaket takdim etmek istedik” dedi.
Plaketini Derneğin kurucuları arasında yer alan Cengiz Alpago’dan alan Çağlar da, Aşk-Efza Ailesinin içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken, “bugüne kadar aldığım bütün plaketlerim yıkılan evimizin enkazı altında kaldı. Elimde hiç plaketim yok. Ama bir tane var. Bu plaketi ömrümün sonuna kadar yatağımın başucunda tutacağım” dedi.
Şerife Demirkol, Seyhan Başar, İlyas Sofuoğlu, Yüksel Ermiş ve Süreyya Şirin, Cengiz Alpago ile devam eden solo performanslarda gecen son solisti Müzik Öğretmeni Miraciye Aktaş da konsere adını veren “Masum Aşk” isimli eseri seslendirdi.


FİNAL GELENEĞİ; İZMİR MARŞI
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt’un, gecenin anısına Şef Ersin Kaynar’a, Aşk – Efza Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Enaz’ın da sanat yaşamında 50. Yılına girmesi ve Aşk – Efza Derneği’ne katkılarından dolayı Cengiz Alpago çiçek takdim ettiği konser; her konserde finalin yapıldığı ve gelenek haline gelen “İzmir Marşı”nın kalabalık izleyenler eşliğinde seslendirilmesiyle tamamlandı.
Konserin sonunda koristler adeta çiçek yağmuruna tutulurken, çok sayıda hatıra fotoğrafları çektirildi.
Koristlerin adeta çiçek yağmuruna tutulduğu ve çok sayıda hatıra fotoğrafları çekilen konseri izleyenler arasında; Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ve eşi, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu ve yönetimi ile bazı Belediye Meclis Üyesi adayları, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt ve eşi, Eski Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Ceyda Keleş, ilçedeki çok sayıda sanatsal faaliyet gösteren dernek başkanları ve yöneticiler yer aldı.

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

Editör: Tuğçe Atalar