İYİ Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Kaya Adanır kimdir?

17.03.1964 Zonguldak doğumlu olan Kaya Adanır ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi memleketi Zonguldak’ta tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünde 1991 yılında tamamladıktan sonra Yedek Subay olarak askerliğini yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda üst düzey bürokratlık görevini sürdürürken Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu süre içerisinde belediyecilik konusunda deneyim kazanan Kaya Adanır, bürokrasideki başarısını belediyecilikte de sürdürdü. Sivil Toplum Kuruluşlarında da görev alan Adanır, bir süre Ankara Tüm Karadeniz İlleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Kamu İhale Mevzuatı ve Mahalli İdarelerde Yönetim ve Organizasyon konularında deneyim sahibi olan Kaya Adanır, bu tecrübelerini doğup büyüdüğü Zonguldak’a ve insanına aktarmak, adil, daha yaşanılır, halktan, doğadan, toplumdan yana çözümlerini yerelden başlayarak büyütmek için aday oldu. İyi derecede İngilizce bilen Adanır, 2 çocuk babasıdır.

KAYA ADANIR’IN PROJELERİ

İYİ Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Kaya Adanır seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı projelerini vatandaşlarla paylaştı. Adanır;

“Belediyenin kapısından içeri kibir, kendini beğenmişlik, üstten bakış açısı giremeyecek, biz her zaman her dakika ulaşılabilir, güler yüzlü, insanımıza değer veren, şeffaf, dürüst yönetim anlayışımızla, Zonguldak'ta yaşayan herkesin Belediyesiyle gurur duyduğu, işte benim Belediye Başkanım diyerek sahip çıktığı, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın hizmetlerin götürüldüğü, hemşerilerimizin yönetime katıldığı yani sizin belediyemiz olmayı, ortak akılla kentimizi yönetmeyi taahhüt ediyoruz. Bizim vaatlerimizi yapma anlamında bizlere destek olmanızı bekliyor sizleri mahcup etmeyeceğimize söz veriyoruz.

Size daha önce Belediye Başkanı Adaylarının taahhüt ettiği programı gerçekleştirip gerçekleştirmediğine bakıp, vicdanen bir karar vermenizi istiyoruz

Belediyenin hizmet üretebilmesinin temel şartı elindeki maddi kaynaktır. Belediyemizi sağlam bir maddi güce kavuşturma amaçlı öz kaynak gelirimizi arttırıp, belediyeyi yalnız devletten gelen maddi kaynağa muhtaç etmeyeceğiz. Yaratacağımız öz kaynağın halkımız yararına projelerde kullanılmasını sağlayacağız.” dedi.

Adanır belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projelerini şu şekilde sıraladı;

“Şehrin trafik ve otopark sorununu ortadan kaldırıcı acil önlem planları çerçevesinde çözüm getireceğiz. (Emniyet Müdürlüğü önü battı çıktı, yeni otopark yapımı gibi…) 

Belediye bünyesinde arsa üretip dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşlarımızın düşük fiyatlarla ev sahibi olmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımızla iş birliği halinde kentsel dönüşüm projelerine de ağırlık verip bu konuda gerekli çalışmalar yürütülecektir.

Zonguldak Belediyesi bünyesinde Denizcilik İşletme Birimi kurup; Zonguldak-Ereğli-Akçakoca ve Zonguldak -Kilimli-Filyos-Amasra güzergâhındaki koylarımızın eşsiz güzelliklerini keşfedecek mavi yolculuk yaz seferlerini başlatarak deniz turizmini geliştireceğiz.

Süs Bitkileri ve Fidanlık Projesi ile Kadınlarımızın istihdama kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla; belediyemizin yeşil alan ve park çalışmalarında kullanacağı peyzaj malzemelerinin, süs bitkilerinin yer aldığı fidanlık kuracağız.

Zonguldak Belediyesi Hasta Konuk Evi Projemiz ile Zonguldak ve Ankara’da hastanelere gelen ve giden hastalar ve hasta yakınları için, sıcacık bir yuva konforunda kalabilmelerini sağlamak için gerçekleştireceğimiz bu projeyle, vatandaşımızın her zaman yanlarında olduğumuzu göstereceğiz. Hastaneye gidip gelebilmeleri için konuk evimiz bünyesinde bir araç kendilerine ulaşım hizmeti vereceğiz.

10. YIL ANITI İLE ŞEHRİN TURİZMİNE KATKI SAĞLANACAK

10. Yıl Anıtı Projesi ile Cumhuriyet’imizin ilk ili Zonguldak’ımızda yazılan 10.yıl marşımızın yazıldığı yer olan Fener’de 10. Yıl Anıtı yaparak hem manevi hem de turizm anlamında şehrimize katkı sağlamasını amaçlıyoruz. 

Türkiye’nin eğitimde en büyük sorunlarının başında gelen üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak için öğrenci evleri inşa edeceğiz. Öğrencilerimizin kayıt dönemlerinde yaşadıkları başta barınma olmak üzere diğer problemleri çözüme kavuşturulacaktır.

Genç Kültür Kart Projesi ile şehrimizde ikamet eden veya şehrimize eğitim amacıyla gelen üniversite öğrencilerimizin sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılımı ve ilgiyi arttırmak amacıyla şehrimizle üniversitede okuyan gençlerimizi buluşturacağız. Gençlerimiz şehrimizde düzenlenecek olan sosyal sorumluluk projelerine katılım göstererek puanlar toplayacak ve bu puanları tiyatro konser, spor, eğitim harcamalarında kullanabilecekler. Aynı zamanda bu uygulama ile başta belediyemizin iştirakleri olmak üzere sisteme dâhil edilecek çeşitli sektörlerdeki işyerlerinden indirim hakkından faydalanabileceklerdir.

DENİZ SUYU KULLANIMA KAZANDIRILACAK

Deniz suyundan içme ve kullanma suyu elde edeceğiz. Desalinasyon- Deniz suyundan dalga, rüzgâr, güneş enerjisi kullanılarak lazerli ters ozmos sistemiyle içme ve kullanma suyu elde edeceğiz. Amacımız en az maliyetle suyu tüm vatandaşlarımıza içirebilmek ve kullandırabilmektir. Dolayısıyla kentimize kazandıracağımız Modern Balık Hal Projemiz ile balıkçılık sektörü ivme kazanacak, vatandaşlarımız güvenle alışverişlerini yapabilecek hem de aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilecekler.

 Zonguldak Üretici Pazarı Projesi ile ilimizde yöresel ürünler üreten ve pazarlamak isteyen Kooperatif ve vatandaşlarımıza yönelik kendi mağazalarını oluşturabilecekleri çevrimiçi satış platformu ve şehir merkezinde mağaza oluşturacağız.

Kültür Merkezi Projesi ile vatandaşlarımızın düğün, konferans, kültür, sanat faaliyetlerini karşılayacak şekilde modern düğün ve etkinlik salonu inşa edeceğiz. Yerel sanatçılarımıza, yazarlarımıza, tiyatrocularımıza bu kapsamda gerekli her türlü desteği vereceğiz.

ZONGULDAK LOBİSİ OLUŞTURALACAK 

Zonguldaklılar Vakfı Projesi ile Tarihsel vakıf kültürümüzün Zonguldaklılar nezdinde devamını sağlamak, hemşerilerimizin birliğine, dirliğine, sağlığına, eğitimine, genel kültürüne yaşam kalitesine katkı sağlamak, başarılı gençlerin eğitimine imkânlar ölçüsünde destek olmak, Zonguldak’ın kültür yapısını tüm dünyada temsil etmek amacıyla Zonguldak Belediyesi öncülüğünde, her görüş ve meslekten kişileri içine alarak Zonguldaklılar Vakfı’nın kurulmasını sağlayacağız. Ve böylelikle Zonguldak lobisini oluşturacağız.

Başkan Mahallemizde Projesi ile; Zonguldak’ta yapılacak birçok sosyal projenin temelini oluşturacağız. “Başkan Mahallemizde” projesi ile her hafta Zonguldak’ın bir mahallesinde icracı müdürlükler ve mahalle muhtarımız ile beraber sorunlar yerinde tespit edilip; mahalleliyle buluşacağız. İlimizin ihtiyaçları vatandaşlarımızın istekleri ile şekillenecek ve hayat bulacak.

Belediyem Benimle Projesi ile ilimizde yaşayan dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılanmasına yardımcı olmak amacıyla nakit yüklemesi yapılacak “ElmasİYİ Kart” projesini hayata geçireceğiz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılarak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu güçlendirecek, alan elle veren elin birleştiği modern, yenilikçi, şeffaf bir yapı sunacağız.

GELECEĞİMİZİ ŞANSA BIRAKMAYACAĞIZ

Bilgi Evleri Projem ile geleceğimizi şansa bırakmayacağız. Merkezlerimiz; okuma-araştırma salonları, etüt merkezleri, kütüphaneler ve çocuklarımızın gelişimlerini destekleyen zekâ oyun salonlarımızla aktif bir şekilde hizmet verecek.

Çocuklarımız ve gençlerimiz buralarda bilgi ve araştırma ihtiyaçlarını gidererek derslerindeki eksiklikleri tamamlarken; sosyal ve sportif aktivitelerle de gelişimlerini güçlendirecek. Böylece onların okul dışı eğitimlerine, kişisel gelişimlerine katkı sağlamış olacağız.

Aile Rehberlik Merkezi Projesi ile; toplumun temel taşı olan aileye yatırım yapacağız. Bu proje ile Aile Rehberlik Merkezimiz ÜCRETSİZ Bireysel Psikolojik Destek, Aile Danışmanlığı, Çift Danışmanlığı hizmeti verecek. Aile Rehberlik Merkezi, toplumun temel taşı aileyi korumak, özellikle kadınlara ve çocuklara danışmanlık hizmeti vermek için projelendirilmiştir.

İSTİHDAM ARTACAK, ŞEHRİMİZDE GÖÇ DURACAK

Zonguldak Belediyesi Kariyer Merkezi Projesi; iş arayanlar ile işverenler arasında köprü görevi görerek Zonguldak’ta istihdama katkıda bulunmak amacıyla yapılan ekonomik ve sosyal bir proje olacaktır. Belediyemiz ilimizin kalkınmasına katkı sunacak her türlü istihdam artırıcı projesiyle şehrimizden göçün durdurulmasına katkı verecektir.

Engelsiz Zonguldak Mobil Uygulaması Projemiz ile tüm dezavantajlı kesimler için farklı hizmetler sunarken özellikle görme engellilere yönelik oluşturulan özel ekran tasarımlarıyla vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacağız. Bu uygulama sayesinde, engellilere yönelik hizmet veren tüm kurum, dernek ve STK faaliyetlerinin tek merkezden yönetilebilmesi, engellilerin tüm hizmetleri tek platformdan erişebilmesi ve şehirde engellilere yönelik yapılan çalışmaların yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Ayrıca engellilerin talep, öneri ve şikâyetlerini de özel olarak tasarlanan portal üzerinden tüm kurumlara kolayca iletebilmelerini sağlayacağız.

HALKIN NEFES ALABİLECEĞİ ALANLAR YARATACAĞIZ

Osman Gülçebi Zonguldak'ı temsil edecek! Osman Gülçebi Zonguldak'ı temsil edecek!

Sahil düzenlemesi ve rekreasyon alanları yapılarak halkın nefes alabileceği alanlar yaratacağız.

İlgili kamu kurumları ile iş birliği yapılarak 69 ambarlarından denize kadar olan kısımda turizm amaçlı kanal projesini hayata geçireceğiz.

Mevcut pazar yeri modernize edilerek hem mevcut pazarcı esnafımızın daha rahat imkânlara kavuşması sağlanacak hem de pazar kurulan günler haricinde başka farklı etkinliklerde kullanılmasını sağlayacağız.

Belediye olarak vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütlerinin fikrini alarak imar planları hazırlanacaktır.

Yaşlı Yaşam Merkezi oluşturulup emekli ve yaşlılarımızın hizmetine sunulacaktır.

Üniversite ile şehrin bütünleşmesi için belediye ve üniversite iş birliğini hayata geçireceğiz.

Zonguldak Belediyesi olarak üretim amaçlı; Üniversite, TTK, esnaf, sanayici ve STK iş birliğini sağlayacağız.

Kent Hafızası Merkezi kuracağız. Önceki dönem belediye başkanlarımız, önceki dönem muhtarlarımız, önceki dönem belediye meclis üyelerimiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ile birlikte periyodik toplantılar yapacağız, görüşlerinden yararlanacağız.

Vatandaşlarımız ve gençlerimiz için yeni spor alanları yaratılıp spor tesisleri yapacağız.

Zonguldak Trekking rotaları oluşturacağız. Eşsiz doğası ve muhteşem coğrafyasıyla ilimizde yürüyüş notları oluşturmak üzere rehberlerimiz eşliğinde ücretsiz doğa turları düzenleyeceğiz.

ASANSÖR SİSTEMİ KURULACAKTIR

Belediyemiz sınırları içerisinde yaşayan küçük dostlarımıza her türlü hizmeti vereceğiz. Hayvan ve doğa sevgisini erken yaşta çocuklarımıza aşılayabilmek, hayvan satın almayı değil de sahiplenmeyi cazip kılmak adına da ilköğretim okulları ve hayvan koruma dernekleri ile omuz omuza çalışacağız. Belirli noktalarda sahilden şehrin üst kesimine yolcu taşımacılığı yapılacak asansör sistemi kurulacaktır.

Pet (Hayvan Mezarlığı) Projesini hayata geçiriyoruz. Can dostlarımıza gereken değeri veriyor, sadece hayattayken değil kaybettiğimizde de kıymetini gösteriyoruz. Yıllarca bizlere arkadaşlık eden patili dostlarımız hayata veda ettikten sonra da ziyaret edip anabileceğiz.

Cenaze ve defin hizmetleri kapsamında vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlayarak acı günlerinde yanlarında olacağız. Taziye çadırı kurup, ikramları Belediyemiz tarafından yapacağız.

Cami ve okulların bakım ve onarım işlerini periyodik olarak belediye olarak yapacağız."

Editör: Tuğçe Atalar