Çaycuma Belediye Bakanı Bülent Kantarcı'nın Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardım çeklerinin siyasi bir amaca hizmet ettiği düşüncesiyle sosyal medyadan yaptığı paylaşımın ardından Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu kamuoyunda yer alan spekülasyonlar nedeniyle konuya dair bir açıklama yaptı.

Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu'nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde;

Çaycuma Gençlerbirliği Spor Kulübü turnuvaya 9 takımla katıldı! Çaycuma Gençlerbirliği Spor Kulübü turnuvaya 9 takımla katıldı!

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından her yıl ramazan ayında Oda ve Borsaların çalışma alanları içerisinde bulunan ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunulmaktadır.

Bu yardımlar daha önce gıda yardım kolisi şekline yapılmakta iken ihtiyaç sahiplerinin talepleri de göz önünde bulundurularak son iki yılda yardım çeki olarak dağıtılmaktadır.

Bu yıl da yardım bedelinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 10 gün önce Oda hesaplarımıza aktarılmasından sonra 440 adet yardım çeki hazırlanarak üç farklı anlaşmalı marketten alışveriş yapmak üzere Oda Meclis Üyelerimiz ve personelimiz tarafından ihtiyaç sahibine dağıtılmıştır.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası hiç bir zaman siyasetin içerisinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Odamızın yardım çekleri yoluyla herhangi bir siyasi partiye ya da adaya oy devşirmesi de söz konusu değildir.

Her yıl ramazan ayında düzenli olarak yapılan gıda yardımının bu sene yerel seçimlere denk gelmiş olması tamamen tesadüftür.”

Editör: Tuğçe Atalar