Zonguldak’ta Zonguldak Belediyesi sınırları içinde taşımacılık yapan dolmuş ve Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsü ücretleri zamlanıyor.
Yaklaşık 8 aydır zam almayan dolmuşçu esnafı son iki haftada artan yakıt ve diğer maliyetler ile kontak kapatma durumuna geldi.
Zonguldak Belediyesi Halk Otobüsleri ile ilgili zam kararının alınması sonrasında dolmuşlar için de zamlı tarifeye geçileceği öğrenildi.
Buna göre yeni tarifeye göre sivil 10, öğrenci ise 9 liradan taşınacak.

Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!" Rüzgar esiyor, Çatalağzı zehirleniyor! "Nefes alamıyoruz!"

VATANDAŞ İÇİN ZOR
Vatandaşların ulaşım için tercihi ister Belediye Halk otobüsü olsun ister dolmuş zamlı tarifeden kaçış yok.
Alım gücü daha fazla daralan vatandaş için bu zamlar yeni bir yük. 
Yaz dönemi ile birlikte yürümeyi tercih edecek olan vatandaşların sayısında ise artış gözleniyor.
Zamlar karşısında ulaşım maliyeti artacak olan vatandaşların yeni fiyatlar için ne diyeceği merak ediliyor.

DOLMUŞÇU RAHATSIZ
Artan maliyetlerin sadece yakıtla sınırlı olmadığına dikkat çeken dolmuşçu esnafı ise; “Biz de vatandaşız. Fark etmiyor. Biz de yolcuyuz. Vatandaşın çektiği sıkıntıyı en iyi biz biliyoruz. Biz vatandaşlarımız ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ancak araçların yakıtına gelen zamlarla birlikte, vergi, sigorta, muayene, lastik ve diğer bakım onarımları için maliyetlerin katlanarak arttığını herkes göremez. Yolların hali ortada. Böyle olunca araçlarımız daha çok yıpranıyor. Keşke tek maliyetimiz yakıt olsa. Şimdi 10 lira kurtarabilir ama bu gidişle 3 ay sonra yeni bir zam kaçınılmaz olacak” diye konuştular.