Zonguldak Çaycuma bölgesinde OSB alanının yüzde yüz doluluğa ulaşması ve yatırımcının Filyos Vadisi’ne yakınlığı tercih etmesi ile birlikte Saltukova’ya kurulması planlanan OSB projesi ile ilgili yeni başvuru yapılacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz süreçte Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç’in kurulmasına yönelik itirazı sonucu rafa kaldırılan OSB projesinin zorunlu olduğunu belirten iş dünyası yetkilileri OSB için ısrarını sürdüreceğini ifade etti.
Z HABER’e konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri konunun seçim öncesi siyasi malzeme yapılmasından rahatsız olduklarına vurgu yaparak “Bölgenin buna ihtiyacı var, ülkemiz ekonomisinin buna ihtiyacı var. Biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Osb Alanı Imar
SEÇİM ÖNCESİ SİYASİ MALZEME OLDU!
Saltukova Belediyesi tarafından OSB kurulmasına yapılan itirazların seçim öncesi siyasi malzeme olduğunu ve çalışmalar için seçim sonrasını beklediklerini ifade eden TSO yetkilileri
“İlimizde OSB alanlarının genişlemesi gerekiyor. Filyos Vadisi’ne yakınlığı ile üreticiler bu bölgede yatırım istiyor. Kimisi diyor ki istihdam sağlayacak kesin kurulmalı, kimisi diyor ki hayır çevreyi zehirleyecek izin vermem. Biz bu durumun siyasi malzeme olmasını istemeyiz” dedi.

DIŞA BAĞIMLI OLMAMAK İÇİN ŞART!
Yabancı markalara bağımlı hale geldiğimize de değinen TSO yetkilileri “Üretim yetersizliği ekonomik açıdan ilimize ve ülkemize ciddi zarar veriyor. Sürekli dışarıdan alıyoruz. Bizim katma değeri yüksek ürünler yapıp dışarıya ithal etmemiz gerekiyor. Hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine kazandırmamız gerekiyor. Yer itirazı oldu çevre itirazı oldu diye tamamen durdurulmaz. Peşini bırakmayacağız. OSB kurulması ve üretim yapılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçim sonrasını bekliyoruz.” dedi.

Bakanlik Saltukova Osb Yer Seçimi Ustyazi Page 0001

Zonguldaklı profesörden kansere karşı yeni ilaç! Zonguldaklı profesörden kansere karşı yeni ilaç!

Bakanlik Saltukova Osb Yer Seçimi Ustyazi Page 0002

Editör: U. G.