Zonguldak Havalimanı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya Zonguldak Havalimanı'nda bazı acentaların check-in ücreti verilmemesi için vatandaşları engelli statüsünde gösterdiği ve bu nedenle uçuşlarda gecikmeler yaşandığını duyurdu.

Recep Kahya Zonguldal Havalimanı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda acentalara seslenerek bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Kahya’nın paylaşımı şu şekilde:
“Değerli Acenta arkadaşlar ve değerli hemşehrilerimiz,

Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı! Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı!

Sunexpress uçuşlarında 26.03.2023 tarihi itibari ile online check-in ücreti (5 Euro)alınması gerektiği mail olarak tarafınıza iletilmiştir.

Ancak bazı yolcuların bu ücretten muaf olduğu(Engelli yolcu veya bebekler.) bilinmektedir.

Bu durumdan yararlanmak isteyen bazı bilet acenteleri yolcuların ihtiyacı olmadığı halde kendilerine Tekerlekli Sandalye bilgisi girmektedirler.

Yolculara özellikle sorulduğunda tekerlekli sandalye ihtiyaçları olmadığı acentelerinin yazdığı bilgisine ulaşılmaktadır.

Bu durum uçuşlarda Sandalyeli yolcu sayılarını artırmakta ve gecikmelere sebep olmaktadır.

Acenta arkadaşlardan ve yolcularımızdan ricamız lütfen bu konuda hassasiyet göstermenizdir. Zira bu durumda hem başkasının hakkına giriliyor hem de gereksiz gecikmelerden dolayı diğer yolcularımızın da hakkına giriliyor.

Tüm Acenta arkadaşlarımıza ve yolcularımıza hayırlı bir yaz Sezonu dileklerimle

Recep Kahya”

Editör: U. G.