Eğitimde şiddet bitmiyor! 8.sınıf öğrencisi öğretmenini bıçakladı Eğitimde şiddet bitmiyor! 8.sınıf öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Gmis Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK’ya işçi alımının ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını şartların ise önceki işçi alım şartları ile aynı olacağını belirtti.
Hakan Yeşil TTK’ya işçi alımı konusunda Z HABER’e açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Başvurular henüz belli değil, işçi alım şartları daha önceki alım şartlarıyla aynı olacak. Biz Ankara’dayız çalışmalara devam ediyoruz. Yetki tamamen TTK’ya verildi. Vatandaşlarımızdan, köy köy kura ile işçi alınması yönünde talep vardı. Bunu hayata geçirmek için çabalıyoruz. Bunun içinde yönergenin değişmesi gerekiyor, takip ediyoruz.”
TTK işçi alımı başvuruları geçtiğimiz dönem şu şekildeydi:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
18 yaşından büyük olması,
32 yaşından küçük olması,
En az ilkokul mezunu olması,
İlgili pozisyon için yayınlanan ilanda belirtilen il sınırları içinde ikamet ediyor olması ve askerlik yapmış olması veya askerlikten muaf olması.
Ayrıca mesleki görev tanımının yerine getirilmesini engelleyebilecek kalıcı bir sağlık sorununun olmaması ve bu durumu ilgili hastanelerden sağlık raporu ile kanıtlayabilmesi gerekiyor.

Editör: Melisa Sapaz