Bu Ürünleri Mutlaka Öğrenmelisiniz! Yaşlanma Karşıtı En İyi Cilt Bakım Ürünleri

Yaz gün dönümü ve kış gün dönümü tarihlerinde (En uzun gece 21 aralık- en uzun gündüz 21 Haziran) günler kısalmaya veya uzamaya başlıyor. 21 Haziran tarihi, bizim yarı küremizde gün uzunluğunun en fazla olduğu tarih. Bu tarihten itibaren günler kısalmaya başlıyor. İlginçtir, daha bahardan yeni çıkıp yaza merhaba dediğimiz, her yerin cıvıl cıvıl olduğu tarihte günler kısalmaya başlıyor. Yaşlılık ve yaşlanma da öyle.

Hayatımızın baharı dediğimiz, en enerjik ve en hayat dolu olduğumuz çağlarda, ergenlik bitip olgunluğa eriştiğimiz yirmili yaşlarımızda vücudumuz yaşlanmaya başlar. Cildimiz eskisi kadar esnek olmamaya, hücre üretimimiz ergenlik dönemimizdeki gibi hızlı olmamaya başlar. Biz gözümüzle fark edemesek de biyoloji bilimi bunu bize söylüyor. İşte tam olarak bu noktada, yaşlanma karşıtı önlemler almak ve yaşlanma karşıtı ürünler, yaşlanma karşıtı en iyi cilt bakım ürünleri ile cildimize ve vücudumuza iyi bakmamız gerekiyor.

Nasıl ki evimizi boyuyoruz, arabamızın bir yeri çizilince hemen onarıyor, boyatıyoruz, kendimize en yakışan kıyafetleri giyip eşyalarımıza iyi bakıyorsak, cildimize de iyi bakmamız gerekir. En sevdiğimiz kıyafetimizin eskimesini nasıl istemiyorsak, kendi doğal kıyafetimizin de eskimemesi için cildimizi yaşlanma karşıtı ürünler ile desteklemeliyiz.

Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakımı

İşe, cildin yaşlanması nasıl önlenir diyerek başlamak lazım. Her şeyden önce cildimiz ve karaciğerimiz birlikte çalışırlar. Cildimiz karaciğerimizin aynasıdır. Cildimize dışardan müdahale etmeden önce, içeride cildimize iyi bakmalıyız. Bunun yolu da karaciğeri korumaktan ve onu sağlıklı tutmaktan geçiyor.

Karaciğeri yıpratan ve bozan gıdalardan ve maddelerden uzak durmak çok önemli. Koruyucu içeren paketli gıdalar, kalitesiz yağlar, alkol tüketimi karaciğerimizi yorarak cildin erken yaşlanması sonucunu doğuruyor. Bunun dışında bol su tüketmeli, cildimizin nemini korumalı ve güneşte uzun süreler geçirmekten kaçınmalıyız ki ileride yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri daha iyi sonuçlar verebilsin.

Yaşlanma Karşıtı Ürünler Kullanmaya Ne Zaman Başlamalıyız?

Yukarıda belirttiğimiz gibi, yaşlanma yirmili yaşlarda başlar ve ilerleyen yaşlarda artarak devam eder. Özellikle sigara ve alkol gibi alışkanlıklarımız varsa, hiç vakit geçirmeden yaşlanma karşıtı önlemler almaya başlamalıyız. Bu sebeple daha gençken bu ürünlerin kullanılması, yaşlanmanın yoğunlaştığı ellili yaşlarda elimizi yaşlılığa karşı güçlendirir ve yaşlılık belirtilerinden daha kolay korunmamızı sağlar. Tabii hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Unutmayın, geç yapmak hiç yapmamaktan daha iyidir.

 Yaşlanma Karşıtı Ne Demek?

Dilimize yaşlanma karşıtı olarak çevrilen anti-aging, batıda uzun yıllardır popülerliğini koruyan bir kavram. Anti-aging kapsamında bütün dünyada birçok bilimsel çalışma ve laboratuvar araştırmaları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Gerek alternatif ve kadim tıp gerekse modern tıp sayesinde yaşlanma karşıtı cilt bakımı ürünleri, çok geniş bir yelpazede bizlerin kullanımına sunulmuştur. Bu açıdan kendimizi oldukça şanslı sayabiliriz.

En İyi Yaşlanma Karşıtı Cilt Bakım Ürünleri

  1. L’oreal Paris Revita Lift Anti Aging Gündüz Kremi (30 GKF)

Kozmetik alanında kendini kanıtlamış Fransa menşeili L’oreal markasını duymayanımız yoktur. Cilt bakım ürünleri konusunda yılların uzmanlığıyla geliştirdiği bu krem, 30 faktörlü güneş koruması ile, gündüz kullanımına uygun olarak üretilmiş. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden cildinizi koruyarak, içerdiği etken maddeler sayesinde kolajen üretimini tetikleyerek kırışıklık, sarkma gibi sorunların oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

  1. La Roche Posay Redermic [C] PNM Anti-Aging Bakım Kremi

İçeriğindeki hyalüronik asit ile C vitamini, cildin doğal onarım mekanizmasını tetikler ve sarkma, kırışıklık gibi yaşlanma belirtileri yaşanmasını yavaşlatır, cildinizle mükemmel bir dostluk kurar. L’oreal Revita Lift gündüz kremi ile birlikte kullanıldığında, ciltte yaşlanma belirtileri oluşmasını engeller, ışıl ışıl bir cilde sahip olmanızı sağlar. Sabahları L’oreal Revita Lift, günün ilerleyen saatlerinde de La Roche Posay Redermic kullanımı birbirini tamamlayarak istediğiniz sonuçları almanıza yardımcı olur.

  1. L’oreal Paris Yaş Uzmanı

Otuzlu, kırklı ve ellili yaşlara özel ‘yaş uzmanı’ serileri üreten kozmetik devi L’oreal Paris, farklı yaş gruplarındaki kullanıcılar için yaşlanma karşıtı ürün yelpazesine koyduğu bu seri ile, cildinizin yaşlanmaya karşı verdiği savaşa büyük destek sunuyor.

  1. Nurs Acı Badem Yağı Özlü Nemlendirici Bakım Kremi

Günlük bakım için üretilmiş olan bu yerli ürün, içerdiği acı badem yağı özü ile cilt çatlakları ve cilt sarkması sorunları için güçlü bir alternatif olarak göze çarpıyor. Aynı markanın kakao yağı özlü kremini de deneyebilirsiniz.

  1. Nurs Elder Mavi Anemon Kremi

Mavi anemon çiçeği, kadim batı Roma coğrafyasında umut, gençlik ve hayatı temsil eder. Çiçeğin bu unvanlara sahip olması tabii ki boşuna değil. Bu çiçeğin özündeki kinetin maddesi, adeta gençlik iksiri görevi görüyor. Bu krem ciltteki melanin pigmentini düzenleyerek cilt lekelerini gidermeye yardımcı oluyor. Bunun dışında cildin esnekliğini artırmaya yardımcı olur ve hücre yenilenmesini hızlandırarak yaşlanma belirtileri ile savaşır.

  1. Softto Plus Argan Yağı

Anavatanı olan Kuzey Afrika’da sıvı altın olarak tabir edilen argan, içerdiği yağ asitleri ve antioksidanlarla, kozmetik devlerinin ürettiği birçok anti aging cilt bakım ürünleri içeriğinde kendisine yer bulur. Yaşlanma karşıtı özellikleri saymakla bitmeyen bu yağ, göz çevresi kırışıklıkları ile özellikle yaşlanmaya bağlı vücut çizgileri üzerinde oldukça etkilidir. Softto Plus tarafından şişe formunda üretilip satışa sunuluyor. Hoş kokusu ve hızlı emilimi ile, kullanıcılara harika bir deneyim sunuyor.

Kırışıklık İçin Hangi Yağlar Kullanılır?

Güçlü antioksidan içeriği sayesinde lavanta yağını ve argan yağını, kırışıklık karşıtı olarak kullanmak üzere saf haliyle her aktar dükkanında rahatlıkla bulabilirsiniz. Doğal aloe vera jeli ile bu yağlardan birisini karıştırarak da evde kendi yaşlanma karşıtı krem yapımı seçeneğinizi uygulayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim