Dalgalı Saçlar İçin Evde Doğal Tarifler Dalgalı Saçlar İçin Evde Doğal Tarifler

Kore Cilt Bakımı Nedir?

İnternetin yaygınlaşması ile hayatlarımızda daha çok şahit olmaya başladığımız Kore etkisi (Korean effect) kendisini hemen hemen her konuda göstermeye başlamış durumda. Zaten Kore Savaşı ile tarihten gelen bağlarımız olan Kore halkına her geçen gün daha çok sempati duymaya devam ediyoruz. Gerek çalışma disiplinleri gerek teknolojik atılımları gerekse de gençlerin ilgisini çeken Kore dizileri, şarkıları ile onları daha iyi tanıdık. Kore halkına bu kez de son dönemde moda olan Kore cilt bakımı uygulaması ile yaklaşıyoruz. Bembeyaz ve pürüzsüz ciltleriyle, bakımlı yüzleriyle arz-ı endam eden Koreli kadınların bu güzelliklerinin sırrını paylaşacağız.

K-Beauty Nedir? Kore Cilt Bakımı Adımları K-Beauty Nedir? Kore Cilt Bakımı Adımları

Kore Cilt Bakımı Kore Makyajı Nasıl Yapılır?

Kore cilt bakımı aslında bir disiplindir ve zamana yayılarak uygulanır. Kore cilt bakımı rutini olarak adlandırılır, istikrarlı bir şekilde yapılması gerekir. Kore cilt bakımı evde yapılabileceği gibi, güzellik merkezlerinden de yararlanılabilir. Kore’de cilt bakımı kore makyajı nasıl yapılır diyerek başlayalım. Adım adım anlatacağımız bu uygulamaları yaptıktan sonra aynadaki halinizi muhtemelen çok seveceksiniz.

  1. Yağ Bazlı Temizleyiciler Kullanarak Cildinizi Temizleyin.

Su bazlı temizleyicilerin arındıramadığı, ciltten uzaklaştıramadığı kalıntıları yağ bazlı temizleyiciler ile kolaylıkla halledebilirsiniz. Bildiğiniz üzere, sabunlar da yağdan yapılır. Yağ bazlı temizleyiciler de yağlı kalıntıları (sebum, ter, makyaj vb.) çözer ve vücuttan uzaklaştırır. Yağ bazlı temizleyicileri kullanırken kuru cilde uygulamaya özen gösterin. Sonrasında durulayacaksınız. Unutmayın, başlangıç rutini Kore cilt bakımı adımları arasında belki de en önemlisidir. Çünkü cildinizi hazırlar ve uygun hale getirir. ‘Simple marka Nemlendirici Temizleme Yağı’, sizin için uygun bir başlangıç olacaktır.

  1. Su Bazlı Temizleyicilerle, Kalan Kirlerden Arının Ve Cildinizi Ferahlatın.

Yağ bazlı temizleyiciler pastaysa, su bazlı temizleyiciler de bu pastanın çileğidir. Eğer cildiniz çok kuru ise bu aşamayı atlayabilirsiniz. ‘Garnier hyaluronik temizleme jeli’, fiyat performans açısından oldukça uygun bir ürün.

  1. Soyma/Peeling İşlemi

Peeling işlemi, Koreli kadınların güzellik sırları arasında önemli bir yere sahip. Haftada iki kez yapılan peeling ile kan dolaşımı hızlanıyor, cildin ölü deri tabakalarından arınması sağlanıyor. Bu işlem için yerli bir ürün olan ‘Softto Plus Salyangoz Özlü Peeling Jel’ kullanabilirsiniz. Fiyatı da oldukça cazip.

  1. Tonik Uygulaması

Beynimizin en önemli enerji kaynağı nasıl glikoz ise, cildimizin enerji kaynağı da toniktir dersek yanılmış olmayız. Uygun bir tonik ile cildinizi canlandırır, gözeneklerinizin küçülmesini sağlarsınız. Daha parlak bir görünüme kavuşabilirsiniz. Kore makyajı Softto Plus safran özlü sıkılaştırıcı tonik, yerli olmasından dolayı uygun fiyatıyla göze çarpıyor. Safran özleri ile cildinizde bıraktığı etki sizi çok memnun edecek. Kore cilt bakımı yapanlar fiyatı biraz cep yaksa da eşsiz bir ürün olan ‘Manyo marka Galactomy Skin Toner‘ de kullanabilirler.

  1. Öz/Esans Uygulaması

Adından da anlaşılacağı üzere, öz uygulaması Kore cilt bakımı adımlarının özü ve en önemli adımıdır denilebilir. Porselen gibi bir cilde sahip olmak için esans uygulaması vazgeçilmezdir. Günümüzde, Güney Kore cilt bakım sırları artık sır olmaktan çıkmış, dünyaya yayılmış bir güzellik hareketi haline gelmiştir. Dünyada “Glass skin” denilen camdan cilt mucizesinin yapı taşları, esanslardır. Kore cilt bakım ürünleri gözenek sıkılaştırıcı olarak, ortalama bir fiyata satılan Güney Kore menşeili ‘I’m From marka Fig Boosting Essence’ toniği ile incir çekirdeğinde bulunan peptit ve amino asitlerin cildinizde harikalar yaratmasına izin verin.

  1. Ampul Formunda Serumlar

Eczanelerden oldukça uygun fiyatlara temin edebileceğiniz vitamin ve yağ ampullerini, cildinizin ihtiyacına göre (Sivilce izi, kırışıklık, sarkma vb.) birbiriyle karıştırarak cildinize uygulayın. Bu uygulama ile cildinizin gerçek güzelliği ortaya çıkacak.

  1. Maske Uygulaması

Kore cilt bakımı rutini uygulamasında sonlara doğru yaklaşırken, yüzünüze yapacağınız maske ile güzelliğinizi taçlandıracaksınız. Sürülebilir formda maskeler olduğu gibi, kâğıt maskeleri de tercih edebilirsiniz. ‘Porselen gibi’ bir cilt için tabii ki kil maskesi kullanabilirsiniz. ‘Dermokil marka Havyarlı Soyulabilir Yüz Maskesi’ tam size göre olabilir.

  1. Göz Çevresi Bakımı

Vücudumuzdaki en hassas organlarımızdan olan göz, elbette özenli bir bakım gerektirir. Yaşlanmanın da ilk görüldüğü yerlerden birisi olması sebebiyle, Kore cilt bakımı aşamaları arasında göz çevresi bakımı önemli bir yere sahiptir. Göz altı morlukları ve kırışıklıklarını gidermek için, ‘Softto Plus marka Göz Kremi’ kullanılabilir.

  1. Nemlendirici Kullanımı

Kore cilt bakım rutini içerisinde belki de en zahmetsiz ve eğlenceli kısmı, nemlendirici kullanma aşaması olacaktır. Cilt tipinize en uygun nemlendirici kremi günlük olarak kullanabilirsiniz. ‘Nivea marka’ metal kutu formunda satılan nemlendirici kremler bu aşama için oldukça ideal olabilir.

  1. Güneş Kremi

Kore cilt bakımı basamakları arasında son basamağa gelmiş bulunmaktayız. Son adımımızda, güneşe çıkmadan önce koruyucu güneş losyonlarından kullanarak cildimizi güneşin zararlı ışınlarından koruyabiliriz. ‘Bee Beauty marka Güneşten Koruyucu Ultra Hafif Yüz Kremi’ günlük kullanım için yeterli olacaktır. Eğer yoğun güneşe maruz kalacaksanız, daha yüksek faktörlü güneş kremlerini kullanmaya özen göstermelisiniz.

Editör: TE Bilişim