Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği yaklaşan kurban bayramı sebebi ile yönetim kurulu üyeleri ile online konferans yöntemi ile bir araya geldi. 
ZONSİAD  yönetim kurulu başkanı Nejdet Tıskaoğlu, kurban bayramı sebebi ile başlatılan yardım kampanyasının detaylarının görüşüldüğü video konferans sonrası toplantıyı değerlendirerek elde edilen kurbanların Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği’ne bağışlanacağını duyurdu. 
Tıskaoğlu, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında;
“Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) olarak yönetim kurulu üyelerimiz ile görüntülü video konferans vasıtasıyla gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda, yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile başlatmış olduğumuz bağış kampanyasının detaylarını istişare ettik. Ortak bir amaç doğrultusunda güzel memleketimize hizmet vermek ve hemşerilerimize fayda sağlamak amacıyla mevcudiyetini idame eden oluşumumuz, tüm dünyayı etkisi altına pandemi nedeniyle global olarak geçirmiş olduğumuz, birbirimize her zamankinden daha çok destek vermemiz gereken bu zor günlerde hepimizin doğup büyüdüğü, her birimizin farklı hikayesinin olduğu güzel memleketimize olan vefa borcunu bir nebze de olsa ödeyebilmek amacıyla elde edilen kurbanları Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği’ne bağışlama yönünde karar almıştır. Uğruna çok şehit verdiğimiz, hepimizin şu an bulunduğu yere gelmesine vesile olan, bizlere helal yemeyi nasip eden, şehrimizin yegane geçim kaynağı olan madenlerimizde hayatlarını kaybeden emekçi kardeşlerimizin geride kalan ailelerine Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği aracılığıyla dağıtılacak olan kurbanların elde edilmesinde maddi ve manevi anlamda emeği geçen, bağışta bulunan tüm üye ve dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sevgili Orhan Veli Kanık’ın da dediği gibi;
Güneşli bir günde
Masmavi göreceğiz Karadeniz’i
Balkaya’dan Karpuz’a kadar.
Karış karış biliriz bu şehri;
EKİ’nin çiçekli bahçeleri,
Rıhtıma kömür taşıyan vagonlarıyla;
Paydos saatlerinde yollara dökülen,
Soluk benizli insanlarıyla.
Siyah akar Zonguldak’ın deresi
Yüz karası değil, kömür karası
Böyle kazanılır ekmek parası
Karadeniz’in mavisi için kömür karası ile en helalinden ekmeğini kazanan ve bu uğurda hayatını kaybeden bütün maden emekçilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim