Kıdem tazminatıyla ilgili sendikaların açıklaması peş peşe gelirken Zonguldak maden işçisi rahatsız. 
Son birkaç gündür iş yerlerinde kıdem tazminatı hakkının mevcut haliyle korunmaması durumunda hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini belirten maden işçileri sendika yönetimlerine de mesaj veriyor.
Kıdem tazminatı için; “Biz kendimizi çocuklarımızın geleceği için harcadık. Ciğerlerimizi ülkemiz için bitirdik.  Kıdem tazminatı kızımın gelinlik, oğlumuzun damatlık, bizim kefen paramız. Bizim siyasetimiz, partimiz olmaz. Ekmeğimizi, alın terimizi, tükenmiş ciğerlerimizi, kazanılmış hakkımızı biliriz” diyen madenciler Türk-İş’in esnek tutum gösterdiğini belirterek tepkili.
Maden işçilerinin özellikle bugün sosyal medya paylaşımlarına yansıyan mesajlarında gerekirse istifa edebileceğini belirten Türk İş Başkanı Ergün Atalay’a da mesaj ve tepki var. Maden İşçisi İlker Çelik paylaşımında; “Kaçan namerttir” derken benzer tepkiler çok sayıda madenci tarafından dile getirildi.
Genel Maden İşçileri Sendikası’na da mesaj veren madenciler; “Türk – İş yoksa Genel Maden İş var. Geçmişte olduğu gibi kendimizi madenlere kilitlemesini biliriz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim