Sosyal medya üzerinden Zonguldak ile ilgili haberleri paylaşan 'Zonguldak’ta neler oluyor?' ve 'Zonguldak Anlık' hesaplarının sahibi Yaşarcan Akkaya'nın kardeşi, aynı isimli internet sitesinin editörü Volkan Akkaya uyuşturucudan tutuklandı.

Zonguldak'ta neler oluyor admini uyuşturucudan tutuklandı Zonguldak'ta neler oluyor admini uyuşturucudan tutuklandı

Olayın ardından Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Derya Akbıtyık açıklamada bulunarak “Emek hırsızlığı adına, haber hırsızlığı adına ve bu kayıt dışı sayfa, medya sayfasını kim devam ettirirse ettirsin, aynı durum ve konumun hırsızlık adına eşittir” dedi.

Tanju Özcan'dan maden arama tepkisi! Tanju Özcan'dan maden arama tepkisi!

Cemiyet olarak “Zonguldak’ta neler oluyor” sayfasının admini Volkan Akkaya hakkında şikayetçi olduklarını vurgulayan Başkan Derya Akbıyık, “Arkadaşlar ‘Zonguldak' ta neler oluyor’ denen sahte sayfa sahibi  uyuşturucu ile ilgili bir operasyon sonucu tutuklanmış olduğu bilgisi geldi. Bu sayfa ile ilgili zaten birinci  savcılık nezdinde ve diğer kayıt dışı birimler dahil olmak üzere tüm meslektaşlarımız ile birlikte ortak şikayet merci kararımız vardı. Bu sahte siteye yardımcı olan bazı meslektaşlarımız inşallah yoktur. Madem mahkemeye intikal eden bir olayı da oldu, devamında biz önemle geleceğiz. Emek hırsızlığı adına, haber hırsızlığı adına ve bu kayıt dışı sayfa, medya sayfasını kim devam ettirirse ettirsin, aynı durum ve konumun hırsızlık adına eşittir. Kim buna yeltenirse de hepsine inşallah acı ders olur. Olmalı” dedi.

Editör: U. G.