Belediye Başkanı Mustafa Aydın “Karadeniz Ereğli'nin il olması demek, bölgemizin daha da büyümesi, güçlenmesi ve Kandilli'mizinde ilçe olması demektir” diyerek şu açıklamayı yaptı:

"İlk gazi şehir, Türkiye'nin sanayileşmesine büyük katkıları olan, tarihi yapısı ile turizm potansiyeli bulunan, cennet koylarına sahip, eğitim de Türkiye'nin ilk 30'u içerisinde yer alan Karadeniz Ereğli il olmayı sonuna kadar hak ediyor. Karadeniz Ereğli ekonomisi ve nüfusu ile il olmaya layık ilçemizdir. Karadeniz Ereğli'nin il olması demek, bölgemizin daha da büyümesi, güçlenmesi ve Kandilli'mizinde ilçe olması demektir. Bu noktada bölgemiz daha fazla yatırım alarak, Türkiye ekonomisine katma değer sağlarken, bölgemizin gelişimi de hızlanacaktır.

Şalvarcıoğlu'ndan Kamil Altun'a önce tehdit sonra küfür! Şalvarcıoğlu'ndan Kamil Altun'a önce tehdit sonra küfür!

“HERKES TEK YÜREK EREĞLİ İL OLSUN”

Ereğli'nin İl olmasında önünde hiç bir engel bulunmamaktadır. Gün birlik günüdür. Karadeniz Ereğli'nin il olması için Kandilli Belediye Başkanı olarak, elimi taşın altına koymaya ve verilen sorumluluğu yapmaya hazır olduğumu bilmenizi isterim. İlçemizde bulunan tüm belediye başkanları, parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini tek yürek olmaya davet ediyorum. Cumhuriyet'imizin 100. Yılında Karadeniz Ereğli'mizi el birliği ile il yapalım. Büyüyen, değişen ve gelişen bir şehirde hepimizin emeği olsun."

Editör: U. G.