Ekmek almak üzere fırın, market ya da bakkala giden vatandaşlar, büyüklüğü ve gram artışı ile dikkatini çektiği ekmeğin satışının ise 10 lira olduğunu öğrendi.

Ekmeğe zam gelip gelmediğini soran vatandaşın aldığı cevap, “Kurban Bayramı’nda fırın personelinin izinde olması nedeniyle üretimi kendileri yapan fırın sahip ya da işletmecileri, ‘imalatı kolay olması’ gerekçesiyle 200 gramlık ekmeğin gramını 400’e çıkararak fiyatını da 10 liraya yükselttiği” oldu.

Fırıncılar Odasından açıklama!

Hasan Bircan dualarla uğurlandı! Hasan Bircan dualarla uğurlandı!

Fırıncılar odası henüz resmi olarak zam gelmediğini belirterek fırın işletmelerinin tekli ekmek piyasaya sürmediğini çiftli ekmek satışı yaptığını ifade etti.

İşçilik ve maliyetin artması ile ekmeğin gramajının yine düşürüleceği fiyatta artış yapmadan zam uygulanacağı belirtildi.

“Ekmek fiyatı şuan 10 TL. Aslında zam gelmedi. İşçilik ve maliyet açısından ekmek 400 grama yükseltildi fiyatı 10 TL oldu. Daha önceden 200 gram 5 TL idi. Tekli ekmek yok kısacası. İlerleyen zamanlarda ekmeğin gramajı düşürülecek 280-300 gram arası ekmek 10 TL olarak kalacak.”

Editör: U. G.