Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı’nın da hazır bulunduğu bölgelerindeki atıl durumda görülen Üzülmez Kok Fabrikası’nın karşısında gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, Mithatpaşa ve Karaelmas muhtarlarıyla birlikte bir bütün olarak istişare ettiklerine dikkati çekti.

Kömürspor'un son maçına Kasap! Kömürspor'un son maçına Kasap!

‘’BURASI 8-9 KİŞİ TARAFINDAN PARSELLENMİŞ’’

Muhtar Girgin, şu ifadeleri kullandı:
‘’Buraya yatırım yapacak kişiler, zaten Hazine’den arsayı satın alıyorlar. Fakat burası 8-9 kişi tarafından parsellenmiş, adamlar 5 kuruş para vermeden burayı almışlar. Yeni gelen valimiz (Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu) bilmez bunları. Vali Yardımcımız Turgut Subaşı beye bunları sorsunlar, konuşsunlar. Üniversitemiz (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi-ZBEÜ), üniversite öğrencilerimize çalışma babında TEKNOPARK’ı buraya alacaklardı.

Burada MAKZON imalat yapacaktı, üretecekti. Önceki Valimiz Erdoğan Bektaş, benim ve muhtar arkadaşımın da bulunduğu bir ortamda (200 milyon dolar dışarıya veriyoruz, yedek parça üretmek için ithalat yapıyoruz, biz burada 20 milyon dolar para kazansak, Zonguldak’ı ihya ederiz) demişti. Yer yok deniliyor ya birbirimizi kandırıyoruz, burası şehrin önünü açmak için güzel bir alan, halbuki her yer parsellenmiş.

Buraya sanayi olmazmış... Tabii buraya kömür ocak sahiplerini alarak onlara rant sağlamak, o yüzden buraya güzel birşey olmasını istemediler. Yani (biz kömürcülerden, ondan bundan rant alalım) diye. Ayrıca demir ambarına lavuar (kömür yıkama tesisi) yapılırken de önümüze aynı sorunları getirdiler.

Yeni valimizle bu konuyu görüşmek için randevu talebimiz oldu, kendileriyle görüşeceğiz, Zonguldak’ta yer var, yeter ki yatırımcı gelsin.

Amaç (nasıl bir yerlerden rant elde ederiz) anlayışıdır. Buraya itiraz, imar iskan çalışmalarına itiraz, şimdi de çıkacaksın (ben belediye başkanı olmak için oy istiyorum) diyeceksin. Oldu gözüm...’’

Editör: U. G.