İlk Evim kampanyası, ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için devlet destekli konut projesi hazırlanıyor. Düşük faizli 1,20 konut kredisi kampanyası hakkında son durum vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk ev alacaklara kredi imkanı sunulacak. 1.20 kampanyalı faizle ilk evim projesi ne zaman, konut kredisi başvuru şartları belli oldu mu? Düşük faizli konut kredisi ne zamana çıkacak?

İlk evini alacak vatandaşlar düşük faizli konut kredisi araştırılıyor. Hiç ev sahibi olmamış vatandaşlar için 1.20 faizli konut kredisi kampanya detayları araştırmaları sürüyor. İlk kez ev sahibi olacaklara yönelik düşük faizli konut kredisi açıklaması Cumhurbaşkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından paylaşılmıştı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için düşük faizli 1,20 oranla faizli konut kredisi bekleniliyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde birinci konut edinimine destek verileceğini, sosyal konut üretimine yönelik politikalar yürütüleceğini dile getirmişti. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek satılık ve kiralıkta fiyatların düşebilmesi için yeni konut arzının sağlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

1.20 faiz oranlı konut kredisi kampanyası ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte düzenleme Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelmesi bekleniyor.

Dar gelirlinin konut alımını destekleyecek olan bu kampanya 1.20 faiz oranı ile konut kredisi İlk Evim Projesi başvuruları daha netleşmedi.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1.20 Faiz oranı ile verilecek olan ilk evim konut kredisinden kimler faydalanabileceği de vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İlk Evim Konut Kredisi kampanyasından hiç evi olmayan kişiler yararlanabilecek. Daha önceki kampanyalardan, taşınmazı alacağı şehirde son bir yıl içerisinde konut satmamış olması, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının %50’den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilecek.

Özellikle ilk kez alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir. Satın alınan konutta belli bir süre de oturma şartı ve farklı düzenlemeler karşımıza çıkabilir.

İLK EVİM KONUT KREDİSİNDE KAÇ AYA KADAR VADE SUNULACAK?

Daha önceki kampanyalara bakıldığında 15 yıl vade yapıldığını ve gelecek olan 1.20 faiz oranlı konut kredisi oranının da 15 yıl olacağı tahmin ediliyor.

Kömürspor'un son maçına Kasap! Kömürspor'un son maçına Kasap!

İlk kez ev alacak vatandaşlar için 1.20 faizli konut kredisi konut kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar vadelendirme imkanı sunulabileceği düşünülüyor.

Editör: Tuğçe Atalar