BölgeHaber’den Sercan Kapusuz’un haberine göre Devrek'te sel felaketinde yıkılan asma köprünün yerine, 50 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde çelikten yeni köprü yapılıyor.

Devrek'te 9 Temmuz 2023'te yaşanan sel felaketi sırasında yıkılan Asma Köprü'nün yeniden yapılması için Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından 8,9 milyona ihaleye sunulan yeni köprünün yapımına yüklenici firma ONAR Mühendislik/ Onur Arıt tarafından başladı.

Yüklenici firma olan ONAR Mühendislik/ Onur Arıt, bugün 50 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olacak yeni çelik köprünün yapımı için makineleriyle çalışma yapacağı alanda çelik köprünün bağlanmasında kullanılan kenar ayakları yapım işlemlerini başlattı. Temel için gerekli işlemler devam ederken yeni çelik köprünün yapımının yaklaşık 3 ayda tamamlanması planlanıyor. Köprü, Devrek merkez ile karşıyaka mahallesini tekrar birbirine bağlıyacak.

Asma Köprü'nün yerine inşaa edilecek olan çelik köprünün, 50 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olacağını belirten Lütfi Arıt, “Yapımını üstlendiğimiz Asma Köprünün yerine yapılacak olan çelik köprü için çalışmalara bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. 50 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olacak olan çelik köprünün bağlanabilmesi için kenar ayakları olarak tabir ettiğimiz kesimlerin yapımına başladık. Bir hafta öncede çelik köprünün imalatına Ereğli'de başlandı. Köprü imalatının yaklaşık 3 ayda tamamlanmasını bekliyoruz. İmalatı tamamlanan köprü 3 parça olarak buraya getirilecek ve yapımına başladığımız bu kenar ayaklarına montajını yapacağız. Bir aksilik ve olumsuzluk yaşamazsak köprüyü Nisan ayının sonlarına doğru tamamlayarak halkımızın kullanımına açacğız."dedi.

Ters yöne girmişti! Cezası ağır oldu! Ters yöne girmişti! Cezası ağır oldu!

Editör: U. G.