-ÖZEL HABER - 
Darp edilen Sercan Camcı’nın olayı anlatmasının ardından Z HABER ihbar hattına ulaşan Devrekli gençler olayın birkaç yıl öncesine kadar dayandığını sürekli saldırıya uğradıklarını belirtti.
Serkan Camcı’nın  "Bu arkadaşlar bizimle alıp veremedikleri ne ise bizleri hakaret ve tehdit ederek kavgaya çağırdılar. Sonrasında biz gidip kavga etmeyelim. Küçük çocuklarsınız dedim. Olayın ardından seçim günü eğlence için katıldığımızda bizim mahalleden çocukları yakalayıp kavga etmeye başlamışlar. Bizde araya girerek ayırmaya başladık. Orada mevzu kapanmıştı. Daha sonra kardeşimi görüp saldırı gerçekleştirmek isterken o kaçıyor, bende eve gitmek için yola çıktığımda beni de görüyorlar. Bende kaçmak istedim ama kaçamadım. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.” Sözlerinin ardından Z HABER’e ulaşan gençler daha önce saldırıya uğradıkları anların videolarını gönderdi.

“SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ”
Devrekli gençler kendilerinin öncesinde saldırıya uğradıklarını ancak bir yaptırım uygulanmadığını belirterek:
“Bunlar yüzünden sokağa çıkamaz olduk. Sopa ile sallama ile adamın önünü kesip dövüyorlar. Daha önce saldırıya uğrayan arkadaşlarımız sokağa çıkmaya korkuyor.
Seçim akşamı pazar günü saat 22:00 civarında kalabalık bir grubun bir çocuğu kıstırıp dövmesi sonucu darp edilen çocuğun arkadaşları olay yerine bakmaya geldiklerinde emniyet güçleri tarafından olay yetinden dağıtılmıştır.
3 arkadaş olay yerinden biraz erken ayrılıp yolda yaklaşık 50 tane roman vatandaşın saldırılsana uğradı. Yaklaşık 15 dakika sopa, bıçak vb eşyalarla dayak yiyen 3 genç bu durumdan artık bıktıklarını, buna birisinin dur demesini gerektiğini söyleyip devletten yardım istiyor.
Devrek gençleri olarak bu olaylardan bıktığımızı dile getirdik bir önlem alınması gerekiyor.” dedi.
EMNİYET VE SİYASİLER AİLELER İLE GÖRÜŞTÜ
Olayın öncesinde ve sonrasında Emniyet Müdürlüğü ve siyasi partiler kavgalara karışan gençlerin aileleri ile görüşme sağladığı öğrenildi. Olayın ırkçılık veya etnik köken kavgası olmadığı gençlerin ‘kız meselesi’ ve ‘yan baktın’ kavgası olduğu iddia edildi. 
Gençlerin barıştırılması ve olayın tatlıya bağlanması için görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken kavgaya karışanlar için soruşturma başlatıldığı belirtildi.