Adalet ve Kalkınma Partisi Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar yeni dönem için projelerini tanıttı. River Mill Park’ta lansmanını yaptığı projeler esnasında özellikle Devrek’in mevcut Belediye Başkanı ve CHP Adayı Çetin Bozkurt’a yüklenen Ulupınar “Mevcut başkanın seçim beyannamesi yok, olsa da bir önemi yok. 13 projeyle çıktı vatandaşın karşısına 11’ini yapmadı. Devrek aslında 5 değil 10 yıl kaybetti” dedi.

Ulupınar’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
DAVRANIŞ BOZUKLUĞU VAR!
“Devrek yol ayırımında; ya dürüstlük ya yolsuzluk. Ya temizlik ya toz toprak çöplük. Diğer tarafta dürüstlük, hizmet. Şunu da söylemek istiyorum: bizim bakın 2004 yılında aktif siyasete başladık, kamu kurumlarını ilk tamamlayan Devrek’ti. Biz yeri verirdik, imar tadilatını yapardık, bakanlarımız buraya binaları yaptırırlardı. Halil Posbıyık buraya maça geldiğinde “Devrek’i kıskandım” dedi. Alaplı Belediye Başkanı “sizin hastaneniz çok önceden bitti” dedi. Biz bunları babamızın parasıyla yapmadık, belediye imkânları, hükümet imkânları… çok şükür gerçekleştirdik. 2004’te de biz böyle bir belediye devraldık. O dönem çalışanların çoğu bize oy vermemişti. Bir sonraki seçimde %90’ı bize oy verdi.Neden? Çünkü onların maaşlarını da, kıdem tazminatlarını da, ikramiyelerini de biz verdik. Esnaf işçiye veresiye ürün vermezdi maaşlarını doğru düzgün alamadıkları için. Esnaf karşısında itibarları arttı. Şimdi o insanlara baskı yaptırıyor, mitinglerine açılışlarına götürüyor. Bu arkadaşın davranış bozukluğu var; birisi farklı bir şekilde davranırsa anında çöpe, akşam sosyal medyadan hakaret ediyor, sabah cezalandırıyor, öğleden sonra da kucaklıyor. Ben şunu söylemek istiyorum; işçi kardeşlerim, memur kardeşlerim sabredin. %79 zam verdi, inanın biz aday olduktan sonra %79’a çıkardı. O da çok değil, biz onun da üzerinde zam vereceğiz. Bu kardeşlerimizle beraber Devrek’i yeniden imar edeceğiz. Bakın Zonguldak’ta bir Filyos projesi var. Bartın’a servis var, Devrek’e servis yok.

TÜM HİZMETLER BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILDI!

Devrek’in girişindeki öğretmen evinden tutun, adliyeden, hastaneye kadar, stadyumdan huzur evine kadar, terminalden, pazar yerinden, itfaiyeye kadar, tüm okullar, jandarma binası hepsi bizim dönemimizde yapıldı. Şimdi kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılıyor, emniyet müdürlüğü yapılıyor. Bakın köprü yapıldı, ama bağlantı yolları yapılamadı. Öyle bir dertleri yok. Biz vatandaşın derdiyle dertleniyoruz, topu taça atmıyoruz, başkasına pas atmıyoruz. Neden? Bir tane vatandaşın derdini çözemezsek biz kendimizi huzursuz hissediyoruz.

DEVREK’İ TEMİZLEYECEĞİZ!

Şuanda Devrek Belediyesinin bir hizmet binası yok, bizim yaptığımız terminal binasında hizmet veriyorlar, yoksa konteynerde hizmet verecekler. Bir seyir terası yapıldı, çöküyor, şuanda kapalı. Bir saat kulesi yapıldı, o kadar. Bunların hiçbir tanesi 160 milyonu karşılamaz. Şimdi diyeceksiniz ki sen bunları nasıl yapacaksın? 1 yılda bu şehir tertemiz olacak. 5 yılda bütün projeler bitecek. Bu tecrübeyle bunu başaracağız. Devrek çöp ev olmuş durumda, her yerde sokak köpekler, her taraf toz toprak. Kaldırım da belli değil, yol da belli değil. Devrek’i temizleyeceğiz, pırıl pırıl yapacağız, ondan sonra düzenleyeceğiz, ondan sonra süsleyeceğiz. Burası Ankara’nın Zonguldak’a giriş kapısı, 120 yıllık belediye, 3000 yıllık geçmişi var.

Sizden bir ricam var, Allah’ın izniyle biz bu seçimi alacağız, açık ara alacağız, öyle bir seçim olsun ki, bu seçimi alalım ama lütfen bundan sonra bunlara burayı vermeyelim. Genel seçimde ve yerel seçimde Ak Parti’nin kalesi olan Devrek bir daha CHP’ye hiç geçmesin.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ZBEÜ'de ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ZBEÜ'de

5 DEĞİL 10 YIL KAYBETTİK

Mevcut başkanın seçim beyannamesi yok, olsa da bir önemi yok. 13 projeyle çıktı vatandaşın karşısına 11’ini yapmadı. Devrek hayvanat bahçesi yapılmadı, tarım ürünleri projesi yok, robotik atölyesi yok, hamam yok, soğuk hava deposu yok, kültür gezileri yok, kadın emeği festivali yok, Devrek aslında 5 değil 10 yıl kaybetti. Meydan projesini ben yaptım diyor, bizim dönemimizde yapıldı, arasta çarşı projesi yok, şehit anıtı yok, bayrak tepe yok, eski anaokulu projesi yok, heyelan zede konutlarını ben yaptım diyor, devletimiz yok, ücretsiz WİFİ yok.

Eser siyasetiyle Devrek’i inşallah kalkındıracağız, Devrek bunu heyecanla bekliyor. Havaalanımız var, Devrek’te sayısız kamu yatırımı var, Gökçebey yol ayırımında bir tane OSB olacak, Devrek’te de bir OSB olacak. Bizim çok kaliteli bir suyumuz var, Mercimeklik’te, su şişeleme tesisi kuracağız gelir elde edeceğiz, geri dönüşüm tesisi kuracağız, ırmaktan, güneşten elektrik üreteceğiz gelir elde edeceğiz. Bütün bunları böylelikle yapacağız. Buralarda ciddi iştiham oluşturacağız. TOKİ konutları gelecek, üniversitede öğrenci sayısı artacak, büyük bir bastoncular çarşısı yapacağız. Hamam yapılacak, otopark yapılacak, şehir trafiği rahatlatılacak, şehir trafiği düzene sokulacak, bir nikâh salonu yok, yapılacak. Şehir merkezindeki kaymakamlık binasını şehir dışına alacağız, eski belediye binasının olduğu yeri park yapacağız. Meydanı büyüteceğiz ve o sayede bütün kurumlar vergi dairesinden tarıma, milli eğitimden tapuya hepsi aynı binadan olacak, kadın kıraathanesi olacak, e-spor merkezi kuracağız. Çocuklarımız için gençlerimiz için çok güzel projelerimiz var. İş kuracak olan gençlere destek olacağız, bizim işimiz sadece yol su kanalizasyon değil. Kimin nerede ne sıkıntısı varsa çözmekle mükellefiz. Fırat’ın kenarından bir kuzuyu kurt kapsa vebali bizdedir. O şekilde çalışacağız. Allah’ın izniyle çok güzel işler başaracağız.

EMEKLİLER BİZE KIZMASIN!

Sayın Cumhurbaşkanımızın o konuşması beni de duygulandırdı. “Son seçimim” dedi. Biz de ona layık olmaya çalışalım. Bakın bu parti kurulduğundan beri hep tek başına iktidar oldu. Biliyorum emekliler bize kızıyorlar ama kızmasınlar onlar da düzelecek. Yönetim CHP’ye geçse, bunlar partiyi yönetemiyor bunlar maaş da ödeyemez. Bakın görüyorsunuz Suriye’yi görüyorsunuz Filistin’i, yukarıda Ukrayna, dünya yanıyor, biz burada huzurlu bir şekilde hayatımızı devam ettiriyoruz. Teröre, pandemiye, depreme rağmen dimdik ayaktayız.

Kaldı 22 gün. Rehavete kapılmak yok, kapı kapı geziyoruz, hâlâ ulaşamadığımız yerler var. Her akşam 3-4 ev toplantısı yapıyoruz, iş yerlerini bitirmek üzereyiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız, girmedik ev iş yeri bırakmayacağız. Allah hepinizden razı olsun, bütün teşkilâtımız gece gündüz fedakârca çalışıyor, ben de sizlere layık olmaya çalışacağım. Hiçbir zaman “elimiz kırılsaydı da bu adama oy vermeseydik” dedirtmeyeceğim. Sizler vatandaşla aramızdaki köprüsünüz.

HESABINI SORACAĞIZ!

Bunlardan işledikleri günahların hesapları sorulacak, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, sebepsiz zenginleşme var. Şu ürünü belediye 1 liraya alınabilir, aracı var, aracıya şirket kurdurulmuş, aracı alıyor 1 liraya, belediyeye 5 liraya satıyor. O kadar aç gözlüler ki, o kadar pervasızlar, o kadar cesurlar ki, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak bizim boynumuzun borcu. İşçilere, memurlara baskı yapılıyor evet, ama bazı arkadaşlar da var ki belediyede, başkanın tekrar seçilmesi için başkandan daha fazla uğraşıyorlar, onlarla da hesaplaşacağız. Onlara da tavsiyem gaza gelmeyin. Yarın savunduklarınız arkanızda duramazlar. Devrek’te ilk kez belediye binasına belediye başkanının resmi asıldı. Kamu binasına başkanın resmi asıldı, tüm belediye imkânlarını kullanıyor, onların da hesabı sorulacak.

Gerçekten büyük bir fedakârlık yapıyorsunuz, ateşten gömlektir, dikenli koltuktur, sizlerle beraber bu yola çıktık, her zaman söylüyorum sefer bizden zafer rabbimden. Allah bizleri mahcup etmesin.”

Editör: U. G.