Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk Gülüç Belediye Başkan Adayı Atilla Tarık Semiz’in adaylıktan çekilmesi ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Demirtürk listelerin tesliminden bir gün önce adaylıktan çekilen Atilla Tarık Semiz’i partiye ihanet ettiğini belirterek sert tepki gösterdi.

Demirtürk daha önce ittifak olma durumuna karşın ittifaka aykırı davranılmaması konusunda uyarılan Semiz’in ittifak olmayacağı kesinleşmesinin ardından liste tesliminden bir gün öncesinde adaylıktan çekilmesini ihanet olarak değerlendirdi. 

Demirtürk açıklamasında ittifak olmadığını ve MHP'nin Gülüç'te adayının Şükrü Özcan olduğunu duyurdu. 

Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak? Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak?

Demirtürk'ün açıklaması şu şekilde:
“Geçmiş iki dönem Belediye Başkan Adaylığımızı yapmış ve 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde de Belediye Başkan Adayımız olan Atilla Tarık Semiz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belde Belediye Başkan Adaylığından istifa ederek AK Parti meclis listesine katılmıştır. Aday belirleme sürecinde ve sonrasında, geçmişte olduğu gibi maddi ve manevi her türlü konuda kendisine destek verilmiştir.
Bildirilen hiçbir resmi bilgi olmadığı halde kendisini Cumhur İttifakı Adayı ilan etmiş ve bu durum üzerine kendisine tepkiler gelmiştir. Bu gibi söylemlerde bulunmaması, İttifak ruhuna aykırı hareket etmemesi konusunda da uyarılmıştır.
Genel Merkezimizin takdirleri doğrultusunda Belediye Başkan ve Belediye Meclis listelerinin 16 Şubat Cuma günü İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmesi istenmiştir. Liste tesliminden bir gün önce, akşam saatlerinde adaylıktan çekildiğini AK Parti listesine girdiğini İlçe Başkanlığımıza bildirmiştir.
Bu durumun önceden planlandığı ve liste tesliminin son günü olması sebebiyle, Milliyetçi Hareket Partisinin adaysız kalması ve İlçe Başkanlığımızın zor duruma düşürülmesi amacı ile yapıldığı tespit edilmiştir.

Bunun Teşkilatlarımızdaki tek karşılığı 'ihanet'tir.
Bilinsin ki böyle ihanetler geçmişte de Milliyetçi Hareket Partisine zarar verememiştir, bugün de veremeyecektir.
Milliyetçi Hareket Partisine diz çöktürmek, adaysız bırakmak kimsenin harcı değildir.
Milliyetçi - Ülkücü Hareket'in Lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin sözünü yere düşürmek kimsenin haddi değildir.
Bu hedefle yapılan hiçbir ahlaksız plan sonuca varamayacaktır. Kendisini Teşkilatlardan üstün gören her kim var ise Teşkilatın tavizsiz duruşu karşısında ezilecektir.
Milliyetçi Hareket Partisi, bu çirkin hamleler karşısında yenilmemiş ve Beldemizin sevilen ismi ve Belde Başkanlığımızı yapmış Şükrü Özcan, Gülüç Belde Belediye Başkan Adayımız olmuştur.
İnanıyorum ki, halkımız hiç kimsenin menfaat uğruna eğilmesini hoş görmeyecek, Gülüç Beldemizde desteklerini Şükrü Özcan ve Milliyetçi Hareket Partisinden yana kullanacaktır.”

Editör: U. G.