TTK'ya alınacak 44 işçi belli oldu! İşte kura sonuçları TTK'ya alınacak 44 işçi belli oldu! İşte kura sonuçları

Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) tarafından her yıl organize edilen etkinlikle ilgili olarak İstanbul Ümraniye’de ki Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda etkinliklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 
Düzenlenen toplantıya UKİD Genel Başkanı Zeki Çalışkan, Onursal Başkan Serdar Çeleni, Balkanlar ve Romanya Koordinatörü, Zonguldaklı iş insanı ve Zonguldak Kömürspor eski Başkanı Sabit Danış ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 22-24 Eylül tarihlerinde Romanya ve Balkanlarda düzenlenecek olan etkinliklerde Akademisyenler’de katılacak. Sarı Saltuk kutlamaları ise Babadasğ’da görkemli bir şekilde kutlanacağı açıklandı. 
UKİD Balkanlar Koordinatörü, Romanya’da yaşayan Zonguldaklı iş insanı Sabit Danış, bu yılki etkinliklerin görkemli bir şekilde geçmesi için yönetim kurulları ile birlikte gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Danış, “Bizler Balkanlarda yaşayan Türkler olarak Ülkemizi her alanda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin Balkanlardaki ticari işbirliği yanı sıra buralarda yaşayan Türk milletinin manevi değerlerini, folklorik özelliklerini, dini inançlarını ve dillerini yaşatmak ve Anavatan toprağımızla bütün olduğunu yaşatmaya çalışıyoruz.
Hayatının büyük bir bölümünü Balkanlar ve Romanya’da geçiren Zonguldaklı iş insanı, Romanya Trabzonsporlular Derneği Başkanı, Zonguldak Kömürspor eski Başkanı, UKİD Balkan Koordinatörü Sabit Danış, Balkanlar’da Türk kimliğiyle yaşamanın o kadar kolay olmadığını belirterek, “UKİD Balkanlar başta olmak üzere tüm dünyada faaliyet göstermekte.  Cumhurbaşkanımız ve tüm Türk Dünyasının desteğiyle geldiğimiz görevde Ülkemizin tanıtımı ve ticareti adına elimizden geleni yapıyoruz. Sarı Saltuk günleri de yurt dışında ve özellikle Balkanlar’da yaşayan Alevi yurttaşların ve Alevi Dedelerinin katıldığı bir etkinliktir. Bizim burada yani Balkanlar’da sağladığımız kardeşlik ve birlik beraberliğinin etkinliğidir bu.”dedi