Zonguldak madencileri Bursa'da Zonguldak madencileri Bursa'da
Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’in listesinden meclis adayı olan Doktor Atınç Kayınova’nın Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan için sarf ettiği sözler partisinden tepki alırken başkan adayı Tahsin Erdem’i de ise sinirlendirdi.
Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan proje tanıtım toplantısında bir süredir billboardlarda yer alan ZB’nin ne olduğunu açıklamıştı. Zonguldak’ın her yerinde bilboradlarda bulunan ve herkesin merak ettiği ZB’nin açılımının ‘Zoru Başardık’ olduğunu ifade eden Alan, yeni dönemde değişimin devam edeceği vurgusunu yapmıştı.
ALAN NE DEMİŞTİ?
Alan açıklamasında; ““ZB nedir? ‘Zoru başardık’ Biz başardık. Hizmet nereden başladı? Uzunmehmet Camisi’nden başladı. Burası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bize armağanı. Biz gerçekten yapılamaz denemeleri yaptık. Aşılamaz denen engelleri aştık. Yıkılamaz deneni yıktık. Inşallah hep beraber daha mutlu olalım diye ‘ZB’ şimdilik bunu başarmaktır.” demişti.
“ZÜBÜK BAŞKAN O KIZARIS SURATA BU YAKIŞIRDI” İFADELERİ TEPKİ ÇEKTİ
Aday adayı belirleme sürecinde yaşanan krizler, ön seçim tartışmaları, meclis üyelerinin belirlenmesinde alındığı iddia edilen paralarla gündeme gelen CHP’de son olarak aday gösterilmeyen Metin Soydaş adına bir başka partilinin Merkez İlçe Başkanı Metin Soydaş’ı silahla tehdit ettiği ortaya çıkmıştı.
Parti içinde yaşanan kırılmalara bu sefer de meclis üyesi olarak görev yaptıktan sonra belediye başkan aday adayı olan ve Tahsin Erdem’in meclis listesinde yer alan Atınç Kayınova’nın sözleri eklendi.
Alan’ın açıkladığı ZB açıklaması ile dalga geçmek isterken kendi partisinden tepki aldı.
Kayınova, sosyal medya hesabındanyaptığı;
“ZÜBÜK BAŞKAN. 
Cuk oturmuş derler ya tam da öyle olmuş. Müziği bile var. O kızarık surata da bu yakışırdı zaten” paylaşımı ile Alan’ı değil partisini ve başkan adayı Tahsin Erdem’i zorda bıraktı.
PARTİ YÖNETİCİLERİ RAHATSIZ
CHP il ve Merkez ilçe yönetimi ile bazı meclis üyelerinin de Kayınova’nın tarzından rahatsız oldukları öğrenilirken bazı yöneticilerin; “Biz ne yapmaya çalışıyoruz Atınç ne yapıyor. Bazı arkadaşlarımız tüm emeklerimizi ziyan etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” tepkileri dikkat çekti.
Editör: Bekir Ekici