Cumhuriyet Halk Partisi'nin Devrek Belediye Başkan Adayı Çetin Bozkurt 2024-2029 yılları arasında Devrek için yapacakları projeleri açıklıyor.

Devrek Çınar Otel’de düzenlenen proje tanıtım toplantısı öncesi konuşma yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural Devrek Belediyesi’nin kendisi ile yarıştığını belirterek karalama kampanyalarına cevap verdi.

KARŞIYAKA'YI İKİ DEFA YAPMAK 30 SENELİK TECRÜBE İSTER!

Elimize az laf çok iş sloganıyla bir broşür verildi. Çok güzel bir broşür. İncelemenizi tavsiye ediyorum bu broşürü. Bu broşürün içi dopdolu yapılanları anlatıyor ve yapılacakları anlatıyor.  Uzun yıllar sonra Devrek'i bize tekrardan kazandıran Sayın Çetin Bozkurt'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum ben. Tabii Sayın Başkanımız geçmişte çok zor bir işi başardı. Başarılamaz, alınamaz denilen Devrek’i tekrardan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kazanması demek sizin belediyeyi yönettiğiniz anlamına geliyor. Yani halkın yönettiği anlamına geliyor. Sizlerle beraber yönetilen Devrek Belediyesi muhakkak ki başarıya ulaşıyor. Bir de değinmek istediğim bir husus var. Devrek'te tabii ki bir yarışın içindeyiz ama bizim yarışımız artık kendimizle, Devrek Belediyesi Sayın Çetin Bozkurt'un yönetimiyle beraber artık başka bir seviyede kendisiyle yarışıyor. Kendisini aşmaya çalışıyor. Bunu da nereden anlıyoruz? Bizim karşımızda bize karalama kampanyası yürütmeye çalışanlar onu da yürütemiyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz çünkü. Bu karalama kampanyasını yürütmeye çalışanlar şunu unutuyorlar. Aramızdaki makas o kadar açık ki. Çünkü bu saatten sonra yarışımız kendimizle bizim 5 sene içinde yaptıklarımız ortada. Bunları sayın Başkanımız sizlere anlatıyor geçmiş dönemde sizin Devrek’e kaybettikleriniz de ortada. Bütün Devrek bunu biliyor. Ama daha bizim işimiz henüz daha bitmedi. Daha çok projemiz var. En son verilen işlerde gördük. Oradan Devrek'in tekrardan bir turizm kenti haline gelebilmesi için başkanımızın atmış olduğu çok güzel projeler var. Başkanım ile konuştuk iki defa yaptım dedi Karşıyaka'yı. Bunu iki defa kim yapabilir? Sel sonrası iki günde Karşıyaka'yı yapmak 30 senelik belediye tecrübesi ister.

DEVREK'E SEL SONRASI ADİL ÖDEME GELMEDİ!

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul sel sonrası Devrek’e adil bir şekilde yardım yapılmadığını belirterek

Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki! Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki!

“Çetin Başkan'ımla Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını tekrar dalgalandırmaya başladığımız günden beri Devrek’e her gittiğimizde geldiğimizde Devrek’teki gelişmeyi gözlerimizle gördük, tecrübe ettik. Başkanım görevi devraldı, görevi devraldıktan sonra hemen pandemi patladı. Bu biliyorsunuz bütün belediyeler için çok ciddi bir gelir kayıp ve performans kaydına neden olacak bir seviyede ciddi bir krizdi. Beraberinde ekonomik krizi getirdi. Onların hepsini geçti bir sel felaketi yaşadı Devrek, ciddi bir sel yaşadı. Çok ciddi büyük hasarlar var. Mutlaka ve mutlaka devlet buna el atmalı. Buralar yapılmalı dedik. Yaptılar mı? Hayır yapmadılar. Kendileri yapmadı. Destek oldular mı? Hayır. Yeterince destek olmadılar. Para dağıttılar belediyelere. Parayı dağıtırken adilcemi dağıttılar. Hayır. Adil dağıtmadılar. Kendi belediyeleri yeterince büyük hasar olmamasına rağmen orantısız bir şekilde paraları dağıttılar. Bunları soruyoruz, sormaya devam edeceğiz bundan sonraki süreçte. Neden Devrek’e hak ettiği parayı gerekli miktarda vermediniz. Devrek'te gerçekten eskiden gençlerin takılabileceği belki 3-4 mekan vardı. Şu an yeni kafeler kazandı. Şehir para kazandı. Meydanlar kazandırıldı. Spor tesisleri kazandırıldı. Ve o ilin çok büyük hasarı. Belediyenin kendi imkanlarıyla çok kısa bir sürede yapılması tecrübe ister. Tecrübe var mı başkanımızda? Var. Başkanımız hep halkın içerisinden arkadaşlar. Gözünüzle görüyoruz. Halkın içerisinde girmediği dükkan yok. Girmediği bir topluluk yok. Hep beraber kazanacağız ve Devrek'i gerçekten hak ettiği değere ben inanıyorum ki bir 5 senelik hizmet sürecinin sonunda Devrek bambaşka bir şehre bürünecek diyorum. Allah yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun.”

ÇETİN YOLLAR BİZİ BEKLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un Almanya’da da çok sevildiğini belirterek yaptığı ve yapacağı çalışmalarda Çetin Bozkurt’a başarılar diledi.

“Devrek öyle çalışmaya koşmaya birlikte doyamadığımız çok güzel bir memleket. Nasıl çalıştığınızı, nasıl içten mücadele ettiğinizi biliyoruz. Devrek'te yaşayan Devreklinin çok daha fazlası sadece Türkiye'de değil, Türkiye sınırlarının dışında Almanya'da var. Devrek Belediye Başkanı Berlin ilçe başkanı gibi Almanya'da bir havası var. O gücü enerjiyi siz veriyorsunuz. Bu çok kritik. Ben Almanya gezileri falan olduğu zaman arıyorum, icazet alıyorum. Orada da hemşehrilerimiz bizi karşılıyor diye sağ olsun Çetin Başkan'ım da her zaman her durumda hem de Devreklilerin hem tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizin yanında. Biraz uzun slogan gibi olacak ama hikayesini daha anlatayım tekrar.
Zonguldak'ta inşa etmeye çalıştığımız başarının birinci aşaması yani biraz tabii espriyle de karışık Karadeniz'in ‘Deniz’i aşamasıydı. Siz beni milletvekili yaptınız, seçtiniz. Deniz aşamasını birlikte gerçekleştirdik. Sonraki adım biraz daha hareketlendirelim dediniz Ereğli bölgesinden bir milletvekili daha seçtiniz. Ve denizden ‘Eylem’ aşamasına geçti. Eylem vekilimizi seçtik. Ve il başkanlığı seçiminde de o eylem aşamasından da ‘Devrim’ aşamasına geçtik. Sayın Devrim Dural’ı seçtik. Değerli dostlar, şimdi dördüncü aşamadayız. ‘Çetin’ yollardan geçtik. Çetin yolların sonunda kime çıkıyor? Nereye çıkıyor? Belediye başkanımıza. Şimdi biz susacağız, projeleri konuşacağız. Biz susacağız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi olarak Devrek'te bizim en büyük projemizin adı Çetin Bozkurt'tur. O konuşacak.”

I M G 4401I M G 4402

 Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt yapılacak projelerin tamamının kendini amorti edecek projeler olduğunu belirterek, “Yeni dönemimizde bir çok projeleri birlikte yapacağız. Devrekliler hizmetin en güzeline layık bu nedenle bütün projelerimizi insan odaklı olarak gerçekleştireceğiz. Bizi 5 yıldır ekonomik olarak boğmaya çalışıyorlar, boğamadılar. Ama yeni dönemde de boğamayacaklar”diye konuştu.
Başkan Bozkurt  projelerini şöyle açıkladı:
Anaokulu projesi: Şuanki emniyet müdürlüğünün olduğu yere büyük bir Anaokulu yapacağız. Bunun ilçemiz için gerekli olduğuna inandık. Çünkü mevcut anaokulları bu ilçeye yetmiyor. 
Bastoncular Çarşısı: Bastoncularımızın talebi üzerine Bastoncular Çarşısını yeniden düzenleyeceğiz ve kent müzemizle birleştireceğiz. Dolayısıyla ilçemizin dünyaca ünlü bastonunun satış ve tanıtım yerlerini yeniden ele almış olacağız.
Halk Ekmek (Glutensiz gıda fırını): İlçemizde 19 ailenin buna ihtiyacı var. Glutensiz gıdaya ulaşmada zorluk çekiyorlar. Bu projemizle onları rahatlatacağız. Eski terminal Alanında bu amaçla fırın ve satış büfesi yapacağız.
Havuz Projesi (Yarı olimpik havuz): Devrek’te gençlerimizin, çocuklarımızın yararlanabileceği, yüzme ve sportif faaliyetlerini yürütebilecekleri bir havuz yapacağız, bunun projesi ve yeri hazır.
Belediye Toplu Konutları (96 konut): Yeni Terminal Alanı’nın karşısına 96 konutluk toplu konut yapacağız, almak isteyen insanlar var. Ben TOKİ’ye karşıyım zaten yer benim olduktan sonra ben yaparım. Yeri ve finans hazır.
Toplantı ve Konferans Salonu: Eski Hastanenin olduğu yere toplantı ve konferans merkezi yapacağız. Bu projemiz de kendini amorti edecek bir projedir.
Dedeoğlu Kentsel Tasarım Projesi (Depreme dayanıklı yeni binalar): Devrek’in kentsel olarak artık yorgun olduğu, binalarının da oldukça eski olması nedeniyle Dedeoğlu Köyü mevkiinde kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz. Yeri hazır, finansmanı hazır kendini amorti edecek bir projemizdir.
Belediye Yeni Hizmet Binası: Eski belediye hizmet sinamız çürük çıktı. Orada çalışmamız mümkün değildi. Biz buraya yeniden iki katkı bir hizmet binası yapacağız. Yan tarafı sit alanı, koruma alanı olduğu ve caminin minaresini yasal olarak geçemeyeceğimiz için iki katlı bir belediye hizmet binasını yeniden yapacağız.
Özcan Ulupınar’ın oranın sit alanı olduğundan bile haberi yok, belediye hizmet binasını çok katkı yapacakmış, Allah akıl versin.
Devrek Hamamı Projesi: Allah nasip ederse ilçeye bir hamam kazandıracağız.

Başkan Çetin Bozkurt konuşmasının son bölümünde de iki dönem belediye başkanlığı ve iki dönem milletvekilliği yapan Özcan Ulupınar döneminde Devrek’in kaybettiklerini de tek tek saydı. Bunun için Özcan Ulupınar’ın belediye başkanı seçilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Proje tanıtım sonrasında söz alan önceki dönem CHp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Başkan bozkurt’u kutlayarak, projeleri için kaynak yaratacağının sözünü verdi.

Editör: U. G.