ÇaycumaStar'dan Anıl Taşkıran'ın haberine göre vatandaşlar köy kahvehanelerinde toplanarak barınak istemediklerini ve karşı olduklarını söylediler.

Yapılacak olan barınağın köy halkını zorda bırakacağını kaydeden vatandaşlar, barınağın yapılmaması konusunda gerekli adımları atacaklarını belirttiler.

Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar! Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar!

“HAYVANLARA İYİ ŞARTLARDA BARINAK YAPMAK İSTİYORUZ”

Öte yandan Çaycuma Belediyesi’nin Haziran ayı Belediye meclis toplantısında Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Tarım Orman Bakanlığı’ndan Ahatlı köyü sınırları içerisinde yaklaşık 25 dönüm ormanlık alanın tahsis ettiğini açıklamıştı. Hayvanlara iyi şartlarda hizmet vermek için barınak yapmak istediklerini ifade eden Kantarcı; “Hayvanlara servis vermek için yakınlarda bir yerde olmasını istediğimiz barınak yerini, Orman İşletme Müdürlüğü belirleyerek bize bildirdi. Üç dört yıldan beri uğraşıyoruz. Hep söylüyorum, sokak hayvanları ülkenin en önemli meselelerinden biri. Orada hayvanlara çok daha iyi şartlarda hizmet vereceğimiz bir barınak yapmak istiyoruz” dedi.

“BAŞTA AHATLI OLMAK ÜZERE ÇEVRE HALKINDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUM”

Köyden oldukça uzakta bir yer olmasına karşın Ahatlı’da yaşayan vatandaşlarda barınağa karşı tepki tepki olduğunu da söyleyen Başkan Kantarcı, “Bunu elbette görmezden gelemeyiz. Onların hassasiyetlerini anlamaya çalışıyorum. Buradan sağduyu çağrısı yapmak istiyorum. Başta Ahatlı olmak üzere çevre halkından bu konuda anlayış bekliyorum. Bir an evvel çalışmaya başlayıp ciddi bir yatırımla güzel bir barınak yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“YILDA 250 KISIRLAŞTIRMA YAPIYORUZ”

Çevredeki hiçbir belediyenin barınağı olmadığını söyleyen ve yılda 250 köpeğin kısırlaştırıldığını ifade eden Kantarcı, “Biz görevli iki veterinerle sokak hayvanları için çok ciddi efor sarf ediyoruz. Maalesef her yerden hayvan bırakılıyor. İnsanlarımız haklı olarak dertli. Bir de apartman önünde 10-15 hayvan bakan hayvanseverlerimiz var. Tam bir kaos yaşanıyor. Sorunun çözümü için yoğun bir kısırlaştırma lazım. Biz yılda 250 kısırlaştırma yapıyoruz. Kısırlaştırma deyip geçmeyin, resmen bir ameliyat bu. Çok büyük maliyetli iş. Bizden başka bu işe eğilen belediye de yok” diye sözlerini tamamladı.

ŞEHİR MERKEZİNDE KÖPEK YOĞUNLUĞU

Son olarak Çaycuma ilçe merkezinde ilçenin her tarafında sokak köpeklerinin yoğunluğu vatandaşları da çileden çıkarttı. Bazı saldırgan olan köpeklerin vatandaşlara saldırıp ısırdıklarını ifade eden vatandaşlar, ailelerin köpeklerin yoğunluğundan sokaklarda zor gezdiklerini, bazı köpeklerin sürü halinde dolaştıklarını, saldırganlık olan köpeklerin ise çok olduğunu ifade ettiler. Bu sorunun çözülmesini yetkililerden talep eden vatandaşlar her köpek ısırılışta kendilerini hastanede bulduklarını belirttiler.

Editör: U. G.