Bursa'da feci kaza! Zonguldaklı Ertan Demirci hayatını kaybetti! Bursa'da feci kaza! Zonguldaklı Ertan Demirci hayatını kaybetti!

Zonguldak Belediye Başkanlığını kaybeden Ak Partili Ömer Selim Alan’ın başkanlık döneminde pek çok uygulaması tartışma yarattı, tarzı ve kimi zaman üslubu tepki aldı. 
Alan hem genel ekonomi ve emekli maaşlarına yapılmayan zamlar hem de bireysel tepkilerin  de birleşmesi ile seçimi farklı kaybetti.
Alan her ne kadar yanlışları olan, tepki gösterilen bir isim olsa da seçimi kaybetmesi ile birlikte Zonguldak’ın geleceği adına atılacak bazı adımlar ise yarım kaldı.
Partili, partisiz kamuoyunda bu yaygın görüşün hakim olduğunu görmek mümkün.
Diğer yandan el değiştiren pek çok belediyelerde asılan ancak sanki son belediye başkanlarını döneminde yapılmış algısı uyandırılmaya çalışılan borç tabloları ise kamuoyunda farklı tartışmalara neden oluyor.
Son 40-50 yılın birikmiş tüm borçlarını son başkanlara yıkma çabası olarak gösterilen algı çalışmalarına tepki var.
Pek çok vatandaş genel ve yılların biriken borç tablosunun açıklanmasının aksine varsa keyfi, hizmet olarak karşılığı olmayan ve israf sayılabilecek harcamaların kamuoyu ile paylaşılmasını daha doğru buluyor.
Partizan görüşlerin aksine işin doğrusu üzerinden hareket edilmesini savunan vatandaşlar Zonguldak’ta da Devrek’te de yapılan yöntemin ve daha çok algı çalışması olduğunu düşünüyor.
Z HABER’in konuyla ilgili haberinin altında gelen yüzlerce yorumdan bazılarını paylaşıyoruz.

Editör: U. G.