Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Tarık Kanyılmaz isimli erkeğin boşanmak üzere olduğu eşi Bahar Kanyılmaz’ı kurşun yağdırarak öldürmesi olayına tepki gösteren Kır, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi

“Bu ülkede iktidardan güç alan erkekler, her gün kadınları öldürüyor.

Ereğli'de yangın! Evden kaçtılar! Ereğli'de yangın! Evden kaçtılar!

Bir kadın daha bugün Zonguldak’ımızın Ereğli ilçesinde erkek şiddetti yüzünden aramızdan alındı.

Sadece 2023 yılında toplam 315 kadın cinayeti işlendi. Bu kadın cinayetlerinin 62’sinde kadınlar yakınlarıyla birlikte hedef alındı. Bunların 41’inde kadınlarla birlikte yakınları da öldürülürken; 21 olayda da kadınların yakınları yaralandı. Artık erkek şiddeti sadece kadınları değil, aynı zamanda kadınların korumak için mücadele eden yakınlarını da hedef alıyor. Bu, faillerin, önleyici olmayan politikaların ve yetkililerin sorumsuzluğunun bir sonucudur. Kadınları korumak yerine şiddeti cesaretlendiren, faillere bu cesareti veren her yetkili, suç ortağıdır. Yetkililerin sorumluluklarından kaçışlarına, suçlulara cesaret veren politikalarına ve kadınların can güvenliğini hiçe sayan tutumlarına karşı mücadelemiz devam edecek.

Son olarak Bahar Kanyılmaz kız kardeşimiz, eli kanlı, gözü dönmüş bir cani tarafından hunharca katledilmiştir. Bir kadının dahi cinayete kurban gitmemesi adına kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz ve tecavüz vakalarının önlenmesine yönelik çok yönlü bir mücadele, eylem planı ortaya konulmalıdır. Bu canavarlar ise en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu vesileyle Bahar kardeşimize Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve baş sağlığı diliyorum”

Editör: U. G.