. Türkiye’nin uluslararası sağlık turizminde yakaladığı başarının arkasında kamu özel sektör işbirliği ve koordinasyonunun yattığını belirten Alagöz, “Sektörün yurt dışında tanıtımına büyük katkılar sağlayan Ticaret Bakanlığımızın, sektörün üst kalibrede hizmet vermesinin önünü açan Sağlık Bakanlığımızın, Türk iş dünyasının her daim arkasında Türk Diplomasisinin gücünü hissettiren Dışişleri Bakanlığımızın, sağlık turizminin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürüten TOBB, DEİK ve HİB’in üstün gayretleri sayesinde ülkemiz bu başarıyı uluslararası arenada yakaladı.” dedi.

Açılışı; T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk ÜNAL, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizminden Sorumlu Genel Müdür Yrd. Alperen Kaçar, ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ve Başkan Yardımcısı Mülkiye Alagöz, Amsterdam Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Achmed Baadoud, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, T.C. Amsterdam ve Rotterdam Başkonsolosları ile Ticaret Ataşeleri, Temos Başkanı Dr. Claudia Mika, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre, Genel Koordinatörü Metin Yazarel ve Hollanda iş dünyasının bir çok temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen Fuar katılımcı ve ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Türkiye’nin seçkin 60 Hastanesi ve Kliniklerinin üst yöneticileri ve Uzman Doktorlarının stantlarıyla katılım sağladığı Fuarda Türkiye’nin önde gelen Hastane ve Klinikleri Hollanda kamuoyuna tanıtıldı. Fuarı ziyaret eden Hollanda Vatandaşları ve Hollandalı sektör profesyonelleri Türkiye’nin önde gelen hastanesi, klinikleri ve sağlık turizmi acenteleri yöneticileri ve uzman doktorlarıyla ücretsiz görüşme fırsatı yakaladı.

Fuar kapsamında düzenlenen Konferansta, Hollanda sağlık altyapısı ve sigorta sisteminin sigortası sisteminin işleyişi ile Sağlık Turizminde başarılı olmanın yolları Hollandalı ve Alman konuşmacılar tarafından dinleyicilerle paylaşıldı.

Fuarın ikinci günü tüm gün boyunca düzenlenen B2B İkili İş Görüşmeleri toplantısında Türk Hastane ve Klinikler ile Hollandalı Sağlık Turizmi Acenteleri ve Hollanda Sağlık Sektörü Temsilcileri arasında 400’ün üzerinde randevulu iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın! Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın!

AÇILIŞ, ZONGULDAKLI ALAGÖZ’DEN

Fuarın organizatörü Zonguldaklı olan ALZ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, programla ilgili bilgiler verdi. Alagöz, Avrupa’nın Türkiye’nin sağlık sektörüne duyduğu güvenin fuarlarla görüldüğünü ifade etti. 2021 yılında 670 bin 730 uluslararası hastanın 2022 yılında ise 2 milyon 258 bin 382 hastanın şifa bulmak için Türkiye’yi tercih ettiğini ifade eden Alagöz, şöyle konuştu:

“Yurt dışında düzenlediğimiz sağlık turizmi fuarlarının ziyaretçileri bugüne kadar ağırlıklı olarak Avrupa’da yaşayan Türk nüfustan oluşurdu. Amsterdam’daki fuarda ise Türk kökenli ziyaretçiden çok daha fazla Hollandalı ziyaretçinin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bir fuara duyulan ilgi, o pazara yönelik öncül gösterge niteliğindedir. Hollanda vatandaşlarının Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarına gösterdiği yoğun ilginin Avrupa’da Türkiye’ye ve Türkiye sağlık sektörüne duyulan güvenin çok büyük bir göstergesidir. 2021 yılında 670.730 uluslararası hasta şifa bulmak için Türkiye’yi tercih etmiştir. Bu sayı 2022 yılında 1.258.382 kişiye ulaşmış, katlanarak artan uluslararası hasta sayısı da bu tezi desteklemiştir.”

“BAŞARININ ARKASINDA KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ VAR”

Türkiye’nin uluslararası sağlık turizminde yakaladığı başarının arkasında kamu özel sektör işbirliği ve koordinasyonunun yattığını belirten Alagöz, “Sektörün yurt dışında tanıtımına büyük katkılar sağlayan Ticaret Bakanlığımızın, sektörün üst kalibrede hizmet vermesinin önünü açan Sağlık Bakanlığımızın, Türk iş dünyasının her daim arkasında Türk Diplomasisinin gücünü hissettiren Dışişleri Bakanlığımızın, sağlık turizminin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürüten TOBB, DEİK ve HİB’in üstün gayretleri sayesinde ülkemiz bu başarıyı uluslararası arenada yakaladı.” dedi.

 TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ’NÜN HOLLANDA’DAKİ VİTRİNİ

“WORLD HEALTH TOURISM CENTER ROTTERDAM” GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarının organizatörü ALZ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz öncülüğünde Hollanda’da kurulan "EU Trade Centers B.V." tarafından dünya çapında açılması hedeflenen Merkezlerin ilk halkası olan "World Health Tourism Center Rotterdam" (Dünya Sağlık Turizmi Merkezi)  3 Haziran 2023 Cumartesi akşamı, Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı için Türkiye’den Hollanda’ya gelen hastane, klinik ve sağlık turizmi acentelerine tanıtıldı.

Yenilikçi vizyonu ve iş modeli ile dünyada bir ilk niteliğinde olan "World Health Tourism Center Rotterdam", Hollanda ve komşu ülkelerinin sağlık turizmi pazarına odaklanmak isteyen lider ve öncü Hastaneleri, Klinikleri, Termal Tesisleri, Yaşlı Bakım Merkezlerini, Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşlarını, Sigorta Şirketlerini, Asistans Şirketlerini ve İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşlarının Hollanda temsilciliklerini tek çatı altında Avrupa pazarı ile buluşturacak.

Hollanda ve komşu ülkelerde yürütülecek etkin tanıtım ve pazarlama çalışmaları sayesinde yurt dışında tedavi olmak isteyen tüm bireyler açısından bir çekim merkezi olacak "World Health Tourism Center Rotterdam"ın Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ethem Emre ve Metin Yazarel’in evsahipliğinde düzenlenen tanıtım resepsiyonuna; T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk ÜNAL, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizminden Sorumlu Genel Müdür Yrd. Alperen Kaçar, Amsterdam Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Achmed Baadoud, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, T.C. Amsterdam ve Rotterdam Ticaret Ataşeleri ve Türkiye’den gelen hastane ve kliniklerin yöneticilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik Türkiye delegasyonu katıldı.

World HTC Rotterdam Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, yaklaşık 2.500 metrekare kapalı alanı binada ofisi bulunan hastane ve klinikler sayesinde, Avrupa’daki hastalar açısından en önemli dezavantajlardan biri olarak değerlendirilen “muhatabiyet” sorununun ortadan kalkacağını belirtti. Alagöz, “Türkiye’deki tedavilerinin ardından Hollanda’ya dönen kişiler, herhangi bir sorun ya da şikayeti ortaya çıktığında doğruca Rotterdam’daki merkezde bulunan ilgili Hollanda Temsilciliği ofisine müracaat ederek gerekli çözüm yollarının koordinasyonu sağlanacak. Sağlık sorunları için Hollanda dışında tedavi alternatifine yönelmeyi planlayan kişilerin en önemli endişesi olan, tedavi öncesi ve sonrasındaki doğrudan muhatabiyet sorunu da, bu proje ile ortadan kalkmış olacak.” dedi.

Türkiye Sağlık Turizmi Sektörünü Avrupa'da çok daha güçlü bir biçimde konumlandırmaya yönelik önemli bir adım niteliğinde olan World Health Tourism Center Rotterdam, 1 Eylül 2023 tarihinde faaliyete geçecek.

Editör: Melisa Sapaz