Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Saltukova’nın değeri yüksek bir bölge de konumlandığını, havaalanı, demiryolu ve Filyos Limanı ile de denizyolu bağlantısı içerisinde yer aldığını vurgulayarak genişlemeye ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Z HABER'e konu ile ilgili açıklamada bulunan Alim Genç şu ifadeleri kullandı:

BELDENİN İMARA AÇILMASI GEREKİYOR

“Ben Saltukova’da, Saltukova’nın içerisinde OSB’nin olmasına karşıyım. OSB’lerin kırsal bölgelere yapılması gerekiyor. Beldenin içerisindeki bu değerli tarım alanlarının da günü geldiğinde, gerek duyulduğunda imara açılmasını istiyorum. Bu alanlara fabrika yapmak yerine konut yapma ihtiyacı olacak Türkiye’nin her yerinde OSB’ler kırsal alanlarda olur. Verimli tarım topraklarında OSB olmaz. Saltukova’nın 2.5 km boyu, 2,5 km’de genişliği var. 7-8-9 bin bir araziden oluşuyor. Buranın içerisine OSB’yi soktuğumuz anda Saltukova’nın yarın imarlı alan sorunu başlayacak."

ARSALAR DAHA DA DEĞERLENECEK

Makam arabası TOGG, gelin arabası oldu! Makam arabası TOGG, gelin arabası oldu!

“Hem vatandaşın dedelerinden, babalarından kalan bu arsaları daha değerli bir hale getirmek, hem de beldeye ihanet etmemek için bölgemizde konut alanlarının açılması gereklidir. Çünkü bölgemizde denizden gelen bir serbest bölge çalışması var.”

40-50 BİN İNSAN KONAKLAYACAK

“Saltukova bölgenin, vadinin en gelişebileceği bir yerde. İçinde havaalanı, demiryolu, karayolu olan, kenarından nehir geçen değerli bir arazi. Değerli bir belde. Hemen 5-6 km dibimizde kurulan liman sahası, doğalgaz sahası olduğundan Saltukova değerli bir konumda ve o serbest bölgede limanda, doğalgaz sahasında çalışacak olan fabrikalarda çalışan işçilerin 40-50 bine kadar 15 yıl içerisinde ulaşacağı söyleniyor yarın 40-50 bin insanın ailesinin konaklayacağı yer olması gerekiyor. Saltukova’nın içine OSB’yi soktuğumuz anda yarın imarlı alan sorunu başlayacak. Bu insanlar konaklamak için başka bölgeleri tercih edecek.”

Editör: U. G.